SP: Huizinga moet excuses maken over taxitarieven

09/11/2007 14:19



SP



Staatssecretaris Huizinga moet volgens de SP haar excuses maken aan de taxibranche omdat ze die onnodig in een kwaad daglicht heeft gesteld. Vorige week gaf ze de taxiwereld de schuld van de vertraging van de nieuwe tarieven. "Nu blijkt de staatssecretaris zelf schuldig te zijn aan deze vertraging", aldus SP-Kamerlid Emile Roemer. "Ze kan haar excuses het best maken door met alle betrokken partijen om tafel te gaan zitten om de problemen in de taxiwereld - inclusief de nieuwe tarieven - nu eens op te gaan lossen. De steun van de hele branche is daarbij onmisbaar."

Op 1 november zou een nieuw taxitarief ingevoerd worden. Deze nieuwe taxitarieven moeten voor de klant duidelijker zijn, maar leiden ook tot duurdere korte ritten en moeizame onderhandelingen tussen klant en chauffeur. De taxibranche zag invoering hiervan niet zitten maar toch installeerden de taxichauffeurs de nieuwe tarieven in de taximeter op aanwijzing van de staatssecretaris. Dit gaf echter grote problemen waar vervolgens de staatssecretaris de taxibranche de schuld van gaf. Daar komt ze nu op terug door haar eigen fout te erkennen.

Roemer: "De staatssecretaris heeft verkeerde informatie over de taxibranche aan de Kamer en pers gegeven. Hierdoor hebben taxichauffeurs onnodig een nog slechtere naam gekregen. Ik vraag me af waarom de staatssecretaris dit heeft gedaan en wil met spoed opheldering hierover. Nog belangrijker is dat zij dit recht zet richting de taxichauffeurs. Dit kan ze alleen maar doen om ook hen serieus te nemen en te zorgen dat ze met consumenten en chauffeurs tot een goed voorstel voor de taxiwereld komt."





http://www.sp.nl