Veilig Amsterdam


Cohen staat vierkant achter politie

Constructie kraakpand Kerkstraat


* Regiopolitie Amsterdam-Amstelland

* Gemeente Amsterdam

9 november 2007

âSchandelijk en onaanvaardbaarâ, noemen de burgemeester en politici de constructies die krakers in de Kerkstraat en de Bilderdijkstraat achterlieten. Zij uitten hun verontwaardiging donderdagmiddag 8 november op de raadsvergadering. Daar toonde de politie een aantal fotoâs van de constructies aan aanwezige politici, krakers en pers.

Burgemeester Cohen reageerde als volgt: âIk vind het een schande dat panden zo worden achtergelaten. Onze politie, en ik benadruk ónze politie, is de uitvoerende arm. Deze mensen moeten veilig kunnen werken. Het is een schande wat er gebeurd is. Ik sta vierkant achter de politie.â

Politica Sargentini, Groen Links, twijfelde eerder openlijk aan het bestaan van de gevaarlijke constructies. Na het zien van de beelden zei ze te begrijpen dat burgemeester Cohen ook onaangekondigd wil gaan ontruimen. Zij pleitte daarnaast voor meer âzelfreinigend vermogenâ onder de krakers.
Politicus de Wolf van de PVDA gaf aan verbijsterd te zijn door de beelden. Van ât Wout van de VVD noemde de constructies crimineel gedrag.