Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 9 november

Regio, 09-11-2007

Goederen hennepkwekerij in beslag genomen

HAARLEM- 8 november. Politiemensen stelden omstreeks 11.00 uur een onderzoek in in een woning aan de Leliestraat. Een elektriciteitsbedrijf had het vermoeden dat er geknoeid werd met de stroom, mogelijk voor een hennepkwekerij.

Eenmaal in de woning werd inderdaad geconstateerd dat er illegaal gas en elektriciteit werd gebruikt. Daarnaast werd op de zolderverdieping een kwekerij gevonden, volledig met alle apparatuur, alleen zonder planten. Alle spullen zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

De 40-jarige bewoonster is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Jongen beroofd van buskaart

HAARLEM- 8 november. Een 13-jarige jongen uit Hillegom werd omstreeks 16.00 uur door een onbekend gebleven man beroofd van zijn buskaart.

Het slachtoffertje stond met een vriendje bij de bushalte aan de Wagenweg toen hij werd aangesproken door een jongeman. Deze wilde eigenlijk geld en eiste de portemonnee van de jongen. Toen daar geen geld in bleek te zitten, pakte hij de buskaart. Enkele andere personen, allen op de fiets, omsingelden tijdens de bedreiging de twee jongens.

De politie stelt een onderzoek in naar de beroving en is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van het incident. Zij worden verzocht zich te melden via 0900-8844.

Vrouw met geweld beroofd van haar tas

HEEMSTEDE- 8 november. Een 67-jarige vrouw uit Heemstede werd rond 18.40 op de Binnenweg, ter hoogte van de Kastanjelaan beroofd van haar tas. Het slachtoffer liep daar toen zij plotseling zo hard werd geduwd, dat ze in de bosjes viel. De onbekend gebleven dader ging er rennend vandoor in de richting van de Kastanjelaan. Een oplettende getuige zette de achtervolging in, greep de berover vast, waarna deze de tas liet vallen. De verdachte rukte zich los en ging er vandoor in de richting van de Lindenlaan.

De politie stelt een onderzoek in naar de beroving. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Man beroofd, getuigen gezocht

HOOFDDORP- 8 november. Een 32-jarige inwoner van Hoofddorp is omstreeks 22.30 door twee onbekend gebleven personen op de Markenburg beroofd. De man had even daarvoor geld gepind toen hij plotseling werd vastgepakt en bedreigd. Het slachtoffer moest nogmaals pinnen van zijn belagers. Toen het geld uit de pinautomaat kwam, renden de twee er in de richting van de Lemenburg vandoor.

Er is een summier signalement bekend van een van de jongemannen:

17 à 18 jaar oud, blanke huidskleur, kort blond haar, gekleed in een heuplange jas met een zwartgrijze legerprint. Hij droeg een rugzak. De tweede dader was eveneens een blanke jongeman.

De politie stelt een onderzoek in naar de beroving en is op zoek naar getuigen. Zo liep er langs de huizen op de Markenburg een man met twee witte hondjes, toen de twee belagers langs renden. De politie wil graag in contact komen met deze man. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.

Inbraak

ZWANENBURG- 9 november. Onbekenden hebben omstreeks 04.00 uur ingebroken in een supermarkt aan de Dennenlaan. De rolluiken werden ontzet en een onbekende hoeveelheid rookwaar is weggenomen. De politie onderzoekt de inbraak.

Inbreker aangehouden

ZANDVOORT- 8 november. Politiemensen hielden omstreeks 13.00 uur een 22-jarige Haarlemmer aan in de Vondellaan. De man wordt verdacht van inbraak in een huisje van het bungalowpark daar. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. Bekeken wordt of de verdachte betrokken is geweest bij meerdere inbraken.

Fietsendief aangehouden
HAARLEM- 8 november. Politiemensen hielden rond 16.30 uur op de Teylerstraat een 20-jarige Haarlemmer aan voor fietsendiefstal. De jongeman fietste op een damesfiets met een opengebroken slot, toen hij door de politieagenten werd aangesproken. De fiets bleek enkele weken daarvoor gestolen te zijn. De Haarlemmer is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.