Gemeente Utrecht

INVOERING BETAALD PARKEREN IN MUNTKWARTIER (LEIDSEWEG E.O.)

Op 1 februari 2008 wordt betaald parkeren ingevoerd in de wijk Muntkwartier. Bij een draagvlakmeting is gebleken dat bewoners, winkeliers en bedrijven in dit gebied in meerderheid voor betaald parkeren zijn.

In (een deel van) de wijken Muntkwartier, 2e Daalsebuurt, Tuindorp, Tuindorp oost en Nieuw Welgelegen is in september en oktober 2007 een draagvlakonderzoek naar invoering van betaald parkeren gehouden. Aanleiding voor de draagvlakmeting was een groot aantal signalen over een te hoge parkeerdruk.

Na verwerking van de teruggestuurde enquêtes bleek dat in het enquêtegebied Muntkwartier een meerderheid (53,1%) voor invoering heeft gestemd. Deze uitslag betekent dat in dit enquêtegebied betaald parkeren wordt ingevoerd.

Met ingang van 1 februari 2008 wordt betaald parkeren ingevoerd in het enquêtegebied Muntkwartier. Het invoergebied bestaat uit de volgende straten:

Muntkwartier:

Graadt van Roggenweg (tussen Muntkade en Croeselaan), Leidseweg (tussen Croeselaan en Muntkade), Muntkade, De Wetstraat, Steijnstraat, Krugerstraat en Koningsbergerstraat.

Alle bewoners en bedrijven in het invoergebied worden tijdig in de gelegenheid gesteld een parkeervergunning aan te vragen.

In de enquêtegebieden in 2e Daalsebuurt, Tuindorp, Tuindorp oost en Nieuw Welgelegen bleek geen draagvlak voor invoering van betaald parkeren aanwezig te zijn. In 2e Daalsebuurt heeft 30,6% voor invoering gestemd, in Tuindorp 48,4%, in Tuindorp oost 42,7% en in Nieuw Welgelegen heeft slechts 17,7% van de respondenten voor invoering van betaald parkeren gestemd. Een voorwaarde voor invoering van betaald parkeren is, dat meer dan 50% van de respondenten in een enquêtegebied voor invoering stemt.



Gemeente Utrecht