Laatste voorstelling Cum Laude project 3 zusters

09/11/2007 15:26



Joop van den Ende Theaterproducties



LAATSTE VOORSTELLING CUM LAUDE PROJECT 3 ZUSTERS
14 aanstormende toneeltalenten klaar voor nieuwe uitdagingen.

Na een reeks voorstellingen in bijna 40 theaters spelen de veertien jonge talenten van de nieuw opgerichte afdeling binnen Joop van den Ende Theaterproducties, ToneelMeesters, vanavond hun laatste voorstelling. Jong talent voor decor, kostuums, belichting en regie zijn door de ervaren Hans Croiset en andere mentoren ondersteund in de aanloop naar en tijdens de voorstellingen.

Hans Croiset over het Cum Laude initiatief 3 Zusters
"Deze ervaring is voor alle talenten - voor en achter de schermen- enorm leerzaam geweest. Het Nederlandse toneel kan profiteren van de vracht aan ervaring die deze mensen met zich meebrengen. Het Cum Laude initiatief biedt hen een ervaring die ze verder nergens kunnen opdoen. Veel van de acteurs hebben voor volgend seizoen alweer een nieuwe uitdaging gevonden."

Cum Laude
3Zusters was de eerste Cum Laude voorstelling binnen de nieuwe theaterafdeling ToneelMeesters van Joop van den Ende Theaterproducties . Een initiatief om pas afgestudeerde acteurs professioneel te begeleiden en hen een forum te geven om hun talent te tonen.

ToneelMeesters
3Zusters was het eerste initiatief van ToneelMeesters, de nieuwe toneelafdeling van Joop van den Ende Theaterproducties, waarbij grote klassiekers worden gebracht voor een breed publiek. Begin volgend jaar zal in dit kader ook Moeder Courage van Bertolt Brecht in een regie van Hans Croiset en met onder anderen Anne-Wil Blankers en Mark Rietman te zien zijn.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/