Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 9 november

BERGEN OP ZOOM, 9 november 2007

Vrouw aangehouden wegens winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Een 27-jarige Roosendaalse is donderdagmiddag rond 14.00 uur aangehouden in een supermarkt aan de President Kennedylaan wegens winkeldiefstal. De dievegge had vla, babyvoeding en vlees gestolen. De spullen had ze in haar kinderwagen gelegd en niet afgerekend bij de kassa. De vrouw is aangehouden en er is proces-verbaal opgemaakt.

Politie pakt asociale automobilist op

ROOSENDAAL: Op donderdagmiddag rond 15.00 uur is er wegens gevaarlijk rijgedrag een auto op de rijksweg A58 aan de kant van de weg gezet. De bestuurder, een 27-jarige man uit Frankrijk, reed richting Breda. Hij haalde over de vluchtstrook automobilisten in en sneed diverse bestuurders af. Ook kon hij geen geldig rijbewijs laten zien. De passagier, een 22-jarige Fransman, is eveneens aangehouden, omdat hij geen geldig legitimatiebewijs kon tonen. Na het betalen van totaal 500 euro is het tweetal op vrije voeten gesteld.

Beschonken bestuurders aangehouden

STANDAARDBUITEN: Donderdagmiddag rond 17.15 uur is op de Markweg een 50-jarige vrouw uit Standaardbuiten aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. De automobiliste reed slingerend over de weg. Agenten roken dat de vrouw alcohol had genuttigd. Op het bureau is om medische redenen een bloedproef afgenomen, nadat enkele blaastesten mislukten. Haar rijbewijs is ingevorderd.

ROOSENDAAL: De politie heeft vrijdagmorgen rond 03.00 uur een 33-jarige vrouw uit Roosendaal aangehouden. Zij reed met haar auto over de Molenstraat toen ze gecontroleerd werd. De Roosendaalse blies 980 ug/l, ruim vier maal de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De vrouw is na verhoor heengezonden, haar rijbewijs is ingenomen.

Het is verboden om een voertuig te besturen als het alcoholgehalte in het bloed meer dan 220 ug/l bedraagt maar het is uiteraard het beste om nuchter achter het stuur te zitten. Wie wordt aangehouden voor een alcoholcontrole, is verplicht om daaraan mee te werken. Wie weigert, mag meteen zijn rijbewijs inleveren. De straffen voor rijden onder invloed variëren van een geldboete tot enkele jaren gevangenisstraf. Ook kan een rijverbod opgelegd worden en kan de rechter de rijbevoegdheid ontzeggen voor max. 5 jaar (10 jaar bij recidive).

Drie aanrijdingen binnen het uur op de A58

ROOSENDAAL: Op donderdagavond hebben tussen 20.30 en 21.30 uur drie kop/staart botsingen plaatsgevonden op de A58. Wegwerkzaamheden en het slechte weer speelden daarbij een rol. Bij één van de botsingen is een 20-jarige vrouw uit Hoogerheide met nekletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft de ongevallen in een rapport vastgelegd.

Politie onderzoekt beroving op fietser

ROOSENDAAL: Op de Burgemeester Schneiderlaan vond donderdagavond rond 20.30 uur een beroving plaats. Een 24-jarige man uit Roosendaal fietste over het fietspad waar hij werd aangesproken door drie jongens. Eén van de jongens eiste zijn portemonnee. De Roosendaler gaf hem daarop een klap en wilde wegfietsen. Een tweede jongen kwam achter hem aan en bedreigde hem met een voorwerp dat op een vuurwapen leek. De jongen heeft daarop zijn portemonnee en telefoon afgegeven. Een onderzoek in de omgeving leverde helaas geen daders meer op. De politie onderzoekt de zaak.

Auteur: Andre van den Hul