Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland


---
Voorst - Man en vrouw aangehouden

Donderdag 8 november heeft de politie rond 10:00 op de Rijksstraatweg een 26-jarige automobilist uit Eindhoven en een 30-jarige bijrijdster uit Nieuwegein aangehouden. De twee werden bij een controle gevraagd zich te legitimeren. Beiden wilden dat in eerste instantie niet doen.Toen de bestuurder op een gegeven moment toch zijn paspoort liet zien bleek hij nog een vonnis van 14 dagen hechtenis open te hebben staan. De vrouw, die in eerste instantie een valse naam opgaf, bleek ook nog een vonnis en hechtenis open te hebben staan. Beiden zijn aangehouden en overgebracht naar Doetinchem.


---
Warnsveld - Laptop uit woning gestolen

Donderdag 8 november is tussen 14:30 en 18:45 uur een laptop uit een woning aan de Bonendaal in Warnsveld ontvreemd. De dader(s) zijn binnengekomen door een ruit in te slaan. De politie onderzoekt de inbraak en is op zoek naar getuigen of tips. Mensen kunnen hiervoor bellen met 0900 - 8844.


---
Teuge - Inbrekers verjaagd door hond

In de nacht van donderdag op vrijdag 9 november zijn inbrekers in een woning aan de Woudweg in Teuge op de vlucht geslagen nadat de hond des huizes aansloeg. De daders zijn wel binnengeweest en hebben een kastje meegenomen. De bewoners van de woning werden rond 04:00 uur gewekt door het blaffen van hun hond. Vanuit het raam zag een van hen twee personen weglopen. De dader(s) bleken te hebben ingebroken in een kantoorruimte aan de achterkant van de woning. Zij hadden een raam geforceerd. Uit het kantoorgedeelte is een klein kastje in zijn geheel weggenomen, met daarin onder andere sleutels en diverse waardevolle papieren en documenten. De politie vraagt mensen die iets gezien hebben te bellen met 0900 - 8844.


---
Brummen - man gewond bij val in kelder

Een 45-jarige man uit Ommen is vrijdagmiddag 9 november gewond geraakt na een van in een kelder van een in aanbouw zijnde woning. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Zutphen vervoerd. Het ongeval gebeurde omstreeks 13.45 uur bij een woning aan de Zutphensestraat in Brummen. De man stapte in een gat en kwam in een drie meter lager gelegen kelder terecht en raakte gewond. Na te zijn gestabiliseerd is de brancard met het slachtoffer door een kraan uit de kelder getakeld. Hierna is hij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.


---
Zutphen - Man gewond na aanrijding met vrachtwagen

Een 71-jarige automobilist uit Zutphen is vrijdag 9 november gewond geraakt toen hij op het kruispunt van de Industrieweg en de Pollaan in botsing kwam met een vrachtwagen. De man kwam vanaf de Pollaan en wilde rechtsaf slaan, richting de Industrieweg. Hierbij heeft hij een van links komende vrachtwagen over het hoofd gezien. De vrachtwagenchauffeur, een 27-jarige man uit Arnhem, kon hem niet meer ontwijken en een aanrijding tussen beiden was het gevolg. Het portier aan de kant van de bestuurder was dermate ingedeukt dat deze niet meer te openen was. Met hulp van de brandweer is de automobilist uit zijn auto bevrijd. De man is met diverse kneuzingen naar het ziekenhuis vervoerd. Tegen de automobilist zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Einde berichten