VVD


9-11-2007

Instellen klankbordgroep VVD extranet

De VVD is inmmiddels begonnen met de ontwikkeling van een webportal "mijn VVD" dat via de gewone website voor leden en andere geautoriseerde gebruikers toegankelijk zal zijn. Afhankelijk van de functie van degene die aanlogt zullen één of meerdere applicaties beschikbaar zijn. Al deze applicaties samen vormen dan het uiteindelijke VVD extranet.

De Algemeen Secretaris die als portfeuillehouder in het hoofdbestuur verantwoordelijk is voor de realisiatie van het VVD extranet wil door middel van het instellen van een klankbordgroep gebruik maken van de kennis en de ideeen die veel leden in de partij hieromtrent hebben.

Al jarenlang wordt er binnen de VVD gesproken over een extranet. Het extranet moet de leden in de partij een platvorm bieden om met elkaar onderwerpen te bespreken, informatie uit te wisselen, netwerken aan te leggen etc. Het extranet moet de gedachte van de VVD als idee- en debatpartij verder ondersteunen en vormgeven.
Met de implementatie van een nieuw ledenadministratiesysteem (feitelijk een CRM systeem) deze zomer is de basis gelegd om het VVD extranet te realiseren. We hebben immers een database nodig met leden- en andere gegevens voor autorisatie en authenticatie. De privacy staat bij de VVD hoog in het vaandel en dat betekent dat we goed willen registreren wie welke gegevens anderen ter inzage wil geven en wie welke gegevens mag inzien. Met de invoering van het nieuwe ledenadministratiesysteem kunnen we dit borgen.

Er wordt momenteel hard gewerkt aan de ontsluiting van de ledenadministratie via het webportal. Het ledenadministratiesysteem zal in eerste aanleg begin december toegankelijk zijn voor leden om hun eigen gegevens te raadplegen en te wijzigen. In tweede instantie, ergens begin 2008, worden de rollen uitgebreid en kunnen secretarissen, penningmeesters, partijcommissieleden en anderen meer zien en meer gegevens onderhouden. Een en ander is natuurlijk afhankelijk van hun functie. Vervolgens is het de bedoeling dit systeem in de toekomst uit te breiden met bijvoorbeeld congresregistraties, inschrijven voor cursussen, toepassingen a la hyves en linkedin, etc.

Het VVD extranet leeft erg binnen onze partij. De afgelopen tijd hebben ons veel vragen bereikt over hoe e.e.a. gaat werken en welke functionaliteit er door diverse leden, afdelingen, partijcommissies etc gewenst wordt. We hebben gemerkt dat veel leden interesse hebben in wat er staat te gebeuren en ook ideeën hebben hoe we gezamenlijk tot een nog beter product kunnen komen. De Algmeen Secretaris heeft al zoveel reacties en zinvolle suggesties gekregen op de plannen rondom het extranet dat hij het idee heeft opgevat om een klankbordgroep in te stellen teneinde de ontwikkeling van het extranet mede sturing en invulling te geven.
We willen natuurlijk iets voor de leden ontwikkelen wat aansluit op de behoeftes. Daarnaast kunnen leden uit de klantbordgroep wellicht bijdragen in het testen van de systemen en het uitdragen naar kamercentrales, regios, afdelingen, pertijcommisies en dergelijke.

De Algemeen Secretaris roept iedereen op die een beetje verstand van zaken heeft; wellicht goede ideeen en suggesties bezit; het leuk vindt om mee te denken in de ontwikkeling van het VVD extranet en geen eigen commerciele bedoelingen heeft een mailtje te sturen naar gert.scholtes@vvd.nl Hij zal dan op basis van het aantal reacties een klankbordgroep instellen. Via hetzelfde mailadres of 06 - 53 77 59 42 kunt u ook nadere informatie krijgen