Politie Midden- en West Brabant

Sitemap: home - Persberichten

Petrsberichten district Oosterhout 09/11

OOSTERHOUT NB, 9 november 2007

Minderjarige raakt gewond bij verkeersongeval

LOON OP ZAND bij een verkeersongeval op de Heideweg raakte gistermiddag rond 17.45 uur een 15 jarige jongen uit Loon op Zand licht gewond. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.

Een 56 jarige automobilist uit Waalwijk reed met auto over de Heideweg in de richting van Kaatsheuvel. Ter hoogte van het Kraanven en tevens de oversteekplaats voor fietsers zag hij de 15 jarige fietser over het hoofd die op dat moment overstak. Tussen beiden ontstond een botsing. Ten gevolge van de aanrijding belandde de jongen met zijn fiets in de berm aan de rechterzijde van de weg

Politie arresteert man uit Rijen voor bedreiging en mishandeling

RIJEN De politie heeft gisteravond in een woning in Rijen een 19 jarige inwoner aangehouden. Hij wordt ervan verdacht twee plaatsgenoten van 15 en 16 jaar jaar te hebben bedreigd en mishandeld. Op het bureau is hij in verzekering gesteld. Tussen 10 oktober en 01 november vonder er volgens de slachtoffers op straat regelmatig confrontaties plaats tussen de verdachte en de minderjarigen. Tijdens één van de confrontaties in de Schoorveken bedreigde de verdachte de16 jarige jongens met een stanleymes. Het 15 jarige slachtoffer werd gistermiddag mondeling met de dood bedreigd. Beide slachtoffers hebben bij de politie aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

Tweetal kan zich niet identificeren

SLEEUWIJK De politie heeft gistermiddag in de Esdoornlaan een 30 jarige man uit Woudrichem en een 36 jarige man uit Gorinchem aangehouden. De politie werd getipt dat het tweetal bezig was met het venten van bestek. Agenten stelden een onderzoek in en trof de twee mannen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Het tweetal kon zich niet legitimeren waarop ze werden aangehouden.

Politie onderzoekt woninginbraken in Drimmelen

DRIMMELEN De politie is met het opnemen van aangiftes een onderzoek gestart naar aanleiding van vier (pogingen) woninginbraken in de Herengracht in Drimmelen. Onderzoek wijst uit dat bij twee woninginbraken daadwerkelijk ingebroken is en het bij twee woningen bij een poging gebleven is. Bij de inbraken werd gebruik gemaakt van de Bulgaarse methode.

Tussen gisteravond 23.15 uur en vanmorgen 09.00 uur kregen vier woningen in de Herengracht bezoek van ongenode gasten. Sloten van de toegangsdeuren aan de achterzijde van de woningen werden via de Bulgaarse inbraakmethode geforceerd., Bij twee panden is dat gelukt. Daar werden uit de woningen diverse goederen weggenomen, zoals een laptop en een platte TV. Tijdens de inbraken waren de bewoners in de woning aanwezig. Naast een buurtonderzoek stelt de technische recherche een sporenonderzoek in.

Bulgaarse methode (afbreken cilinder)

De cilinder, het gedeelte waar de sleutel in een deur gaat, zit normaal ingepakt in twee slotschilden (beslag). Als dit geen veiligheidsbeslag is, kunnen inbrekers dit beslag ombuigen. Natuurlijk mogen de bevestigingsschroeven van de slotschilden niet aan de buitenkant zitten. Een inbreker schroeft het dan gewoon los. Door de slotschilden te verwijderen kan de inbreker bij de cilinder komen. Door die af te breken, kunnen ze het slot eenvoudig openen.

Auteur: Desiree Brabers