Schuitema NV


Vernieuwd Schuitema distributiecentrum Breda opent zijn deuren

Vandaag opent het distributiecentrum van Schuitema in Breda officieel haar deuren. Schuitema heeft de activiteiten van het distributiecentrum in Gilze toegevoegd aan de bestaande vestiging in Breda. Hiervoor is direct naast het bestaande pand een nieuw éénentwintig meter hoog distributiecentrum van 20.000 m2 gebouwd. Wethouder van Economische Zaken van Breda de heer A.C.A.M. Adank verricht de officiële handelingen.

In 2005 heeft Schuitema, de organisatie achter C1000, besloten de twee distributiecentra in Breda en Gilze samen te voegen. Door deze samenvoeging kunnen de C1000 winkels efficiënter beleverd worden. Na een intensieve voorbereiding en een jaar bouwen is het KW magazijn op 5 maart jl. in gebruik genomen.

Het distributiecentrum in Gilze vervulde een functie als magazijn voor houdbare producten, terwijl in Breda een versmagazijn gevestigd is. Door deze samen te voegen wordt het logistieke proces geoptimaliseerd en kan een productiviteitverbetering plaatsvinden. Tevens zorgen gecombineerde ritten met verse en houdbare producten voor een vermindering van het aantal kilometers. Bovendien wordt het nieuwe distributiecentrum een stuk groter, waardoor de capaciteit van het aantal colli per week toeneemt. Uiteraard is bij de bouw van het nieuwe magazijn rekening gehouden met mogelijke toekomstige ontwikkelingen op het gebied van mechanisatie in de logistiek zoals het mechanisch verzamelen van producten.

Het distributiecentrum bevoorraadt ongeveer 85 winkels in de zuidwestregio. Van Tilburg tot Aerdenburg in Zeeland en in het noordwesten tot Rotterdam. In dit distributiecentrum is tevens het zogenaamde langzaam lopende versassortiment zoals vleeswaren, ambachtelijke kaas en AGF-exoten gevestigd. Hiervandaan worden de andere distributiecentra van Schuitema in het land via crossdocking bevoorraad.

Schuitema heeft door deze samenvoeging in totaal zes distributiecentra. Deze bevinden zich in Gieten, Raalte, Elst, Eindhoven, Breda en Woerden. Het hoofdkantoor van Schuitema staat in Amersfoort.


---

Voor nadere informatie:

Schuitema n.v.

Corporate Communicatie

Carien de Bas- van Middelaar

033 - 453 33 33

info@schuitema.nl

www.schuitema.nl