Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 09/11

TILBURG, 9 november 2007

Politie fouilleert en controleert op alcohol in het centrum van Tilburg

TILBURG De politie heeft gisteravond en vanmorgen, tussen 21.00 uur en 02.00 uur, op diverse locaties in de binnenstad van Tilburg een preventieve fouilleeractie en een alcoholcontrole ingesteld. Agenten fouilleerden in totaal 140 passanten. De politie trof geen wapens aan. Van 80 automobilisten nam de politie een blaastest af. Hiervan bleek één automobilist, een 49 jarige inwoner uit Halsteren, onder invloed van alcohol te verkeren. Op het bureau weigerde de man zijn medewerking te verlenen aan een ademonderzoek. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Horecanacht binnenstad Tilburg rustig verlopen

TILBURG Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrum van Tilburg spreken van een rustige nacht. De politie verrichte in totaal één aanhouding. Naast het beteugelen van enkele opstootjes kregen drie centrumbezoekers een bekeuring voor onder andere wildplassen.

Even na 04.00 uur hebben agenten bij een horecagelegenheid op de Heuvel een 24 jarige Tilburger aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het slachtoffer, een 21 jarige Tilburger, kreeg in een horecagelegenheid een woordenwisseling met een groepje onbekenden. Tijdens het conflict voelde hij dat hij op zijn hoofd geslagen werd. Buiten het café zette het conflict voort. Surveillerende agenten zagen het opstootje en grepen in. Tijdens het scheiden van de partijen schopte de verdachte het slachtoffer, die op dat moment op de grond zat, tegen het hoofd. Het slachtoffer liep onder andere een opgezwollen gezicht en een kapotte lip op.

Tilburger vernielt achterruit taxi

TILBURG De politie heeft gisteravond rond de klok van 22.10 uur op de Ringbaan Oost een 62 jarige Tilburger aangehouden voor vernieling. De man die onder invloed van alcohol verkeerde, had commentaar op het rijgedrag van de taxichauffeur. Hierop besloot de chauffeur op de Ringbaan Oost de auto te stoppen. De verdachte stapte vervolgens uit en liep naar de middenberm. Daar pakte hij een wegafzettingsbord en sloeg daarmee de achterruit van de taxi in. Op het bureau legde de man een bekennende verklaring af.

Politie arresteert tweetal voor inbraak

TILBURG De politie heeft gisteravond op de Groenseweg twee mannen van 48 en 62 jaar, afkomstig uit Loon op Zand en Kaatsheuvel aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van een inbraak in een leegstaande woning. Op het bureau legden ze een ontkennende verklaring af.

Oplettende getuigen meldden gezien te hebben dat twee onbekende mannen zich verdacht gedroegen bij een woning aan de Groenseweg. De politie stelde direct een onderzoek in en trof bij een leegstaande woning een geforceerde toegangsdeur. In de directe omgeving liepen beide verdachten. Omdat de mannen voldeden aan het opgegeven signalement werden ze ter plaatse rond 20.00 uur aangehouden. De politie onderzoekt of het tweetal betrokken is

Auteur: Desiree Brabers