Gemeente Deventer

Onderzoek naar fietsenstalling binnenstad

Er komt een nader onderzoek naar de mogelijkheid om een fietsparkeervoorziening te realiseren op de Sijzenbaanlocatie. De gemeente gaat hier samen met de NV Sijzenbaan mee aan de slag. Het college van burgemeester en wethouders geeft hiermee invulling aan de wens van de raad om het fietsparkeren in de stad te verbeteren.

Nadat eerder de fietsenstallingen busstation en rond de Waag zijn uitgebreid is nu de locatie Sijzenbaan aan de beurt. De te bouwen parkeervoorziening moet het voor bezoekers van de binnenstad aantrekkelijk maken om met de fiets te komen. De nieuwe voorziening moet ruimte bieden aan 1200 fietsen en dient mede ter vervanging van de fietsenklemmen in de Keizerstraat.

Aantrekkelijk
Bij de uitwerking van de parkeervoorziening zijn comfort en gemak belangrijke aandachtspunten. Zo is er extra aandacht voor de toegang, type fietsklem, ruimte voor de bakfiets, de scooters, maar ook verlichting, bewaking en sociale veiligheid vragen aandacht. Wethouder Berkelder: "op deze manier kan de fiets, voor binnenstadbezoek, een volwaardig alternatief voor de auto worden." Ook de inpassing van een invalidentoegankelijk publiektoilet zal worden meegenomen in de planuitwerking.

Sijzenbaanlocatie
De Sijzenbaanlocatie heeft meerdere voordelen. De locatie is al bekend bij fietsende binnenstadbezoekers. Daarnaast ligt de locatie gelijk tegen het winkelgebied aan. Door de parkeervoorziening samen met de NV Sijzenbaan te ontwikkelen kunnen financiële voordelen voor beide partijen ontstaan

Publicatiedatum: 9-11-2007
foto van fietsen

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 9 november 2007