Gemeente Bodegraven

Fietsroute tussen Fort Wierickerschans en de Reeuwijkse plassen

fietsen in het groene hart.jpg
De provincie Zuid Holland ontwikkelt in samenwerking met de gemeente Bodegraven en het recreatieschap Reeuwijkse Hout een plan voor de aanleg van een directe fietsroute van fort Wierickerschans naar het recreatiegebied in Reeuwijk. De gemeente Bodegraven investeert 40.000,- in het plan om deze recreatieve ontsluiting mogelijk te maken.

Wethouder van Veelen, portefeuillehouder Toerisme en Openbare ruimte, is blij dat het plan om een fietsroute aan te leggen nu steeds concreter wordt. Het fort Wierickerschans wordt door de aanleg van een directe fietsroute beter bereikbaar voor fietsers waardoor er ook op het gebied van recreatie mooie kansen liggen. Het Fort wordt beter ontsloten en kan nog meer gaan dienen als poort naar het Groene Hart, waardoor de toeristische en recreatieve functie nog sterker naar voren komt. Van Veelen ziet graag dat mensen meer bewegen en op de fiets het Groene Hart intrekken.

Door aanleg van het fietspad ontstaan er in de omgeving mooie fietsroutes. Het te ontwikkelen fietspad begint op de bestaande Prinsendijk die rond het fort loopt en gaat over de spoorwegovergang heen. Het pad loopt dan langs de Enkele Wiericke via de bestaande tunnel onder de rijksweg door naar de Reeuwijkse plassen.

De Provincie werkt de komende jaren samen met gemeenten, regios, waterschappen, recreatieschappen en het Rijk aan verbetering van de positie van de fietser en ziet een belangrijke rol weggelegd voor de fiets bij het oplossen van de bereikbaarheidsproblemen. In het concept fietsplan 2008 wordt in totaal 84 miljoen gereserveerd voor het aanleggen van fietspaden. Nieuw in het plan is de realisatie van het fietspad tussen het Fort en de Reeuwijkse plassen. Het fietsplan zal begin 2008 definitief worden vastgesteld door Gedeputeerde

Staten.

De inhoud van het concept fietsplan kunt u bekijken op de website van de provincie Zuid Holland: www.pzh.nl.