Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (9/11)

BREDA, 9 november 2007

Gewapende overvallen Moerwijk in Bureau Brabant

BREDA: Volgende week maandag besteedt de politie in Bureau Brabant onder meer aandacht aan drie in Breda gepleegde overvallen op zaken in het winkelcentrum Moerdijk.

Overvallen in Breda
Op 24 april 2007 wordt kort na 08.00 uur een schoenenzaak op het winkelcentrum Moerwijk in de Bredase wijk Hoge Vucht overvallen door twee mannen. Daarbij worden diverse personeelsleden bedreigd en maken de daders zich uit de voeten met een geldbedrag. Een maand later, op 23 mei, overvallen kort voor 17.00 uur twee mannen een telefoniewinkel. Ze vluchten met diverse mobiele telefoons weg op een scooter. De derde overval in Moerwijk is op een kledingzaak op 3 oktober, kort voor sluitingstijd. Ook hier was sprake van twee gemaskerde daders die er met een geldbedrag vandoor gaan, na personeelsleden met een wapen te hebben bedreigd. De politie gaat ervan uit, dat deze overvallen door dezelfde daders gepleegd kunnen zijn.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 12 november om 19.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald (behalve om 20.00 uur en 22.00 uur), de laatste uitzending is op dinsdag 13 november om 17.00 uur.

Dronken veelpleger aangehouden voor vernieling

BREDA: De politie heeft vannacht voor een woning aan de Lage Kant een 33-jarige Bredanaar aangehouden die aldaar de voordeur van een woning had ingetrapt. De bewoner en de verdachte zijn geen bekenden van elkaar. De verdachte is conform het veelplegersprotocol in verzekering gesteld. De 27-jarige bewoner vertelde dat de dronken verdachte bij hem had aangebeld. De man wilde bij hem naar binnen komen. De verdachte, een bekende van de politie die geregistreerd staat als veelpleger, was vermoedelijk gezien zijn gedrag ook onder invloed van drugs.

Rustige avond voor politie tijdens het horecatoezicht

BREDA: De politie beleefde gisteravond en vannacht een rustige maar koude, regenachtige en winderige avond tijdens het horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Breda. Er waren geen opstootjes en er werden geen verdachten aangehouden. Wel werd een 30-jarige Bredanaar, een bekende van de politie, staande gehouden omdat hij nog een boete van 120 euro had open staan. Het geld is bij de man thuis opgehaald. De signalering is daarmee vervallen.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig én karaktervol.

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

ETTEN-LEUR: De politie heeft gisteravond omstreeks 19.45 uur op de Banakkerstraat een 46-jarige man uit Etten-Leur aangehouden ter zake openbare dronkenschap. De man, een bekende van de politie, gedroeg zich lastig voor de deur van een woning. Hij was zichtbaar dronken. De verdachte verklaarde aan het bureau dat hij niets wilde verklaren omdat zijn advocaat er niet bij was. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Winkeldief aangehouden

BREDA: De politie heeft gisteravond op aanwijzing van winkelpersoneel omstreeks 18.30 uur op de Kerkstraat een 21-jarige Amsterdammer aangehouden ter zake winkeldiefstal. Ter plaatse bleek dat twee medewerkers van een sportzaak aan de Ginnekenstraat de verdachte vasthielden. Zij vertelden dat de verdachte de gestolen sportkleding nog in zijn tas had zitten. In de geprepareerde tas zaten twee T-shirts die uit de winkel afkomstig waren. Ook zat er een lingerie artikel in dat ook gestolen was bij een speciaalzaak eveneens in het centrum van Breda. De verdachte heeft een proces-verbaal gekregen.

Veelpleger aangehouden

BREDA: Een in burger geklede agent heeft gistermiddag op de Haagweg een veelpleger, 51-jarige zwerver, betrapt bij de diefstal van ijzeren platen. De verdachte is conform het veelplegersprotocol in verzekering gesteld. De agent zag dat de hem bekende veepleger het terrein op reed van een woning / bedrijfspand. Hij volgde de veelpleger. De agent zag dat de verdachte terug gelopen kwam naar zijn fiets en in zijn handen een aantal ijzeren/stalen platen had. Hij is aangehouden en ingesloten.

Auteur: Willem van Hooijdonk