Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Bewoners geven veiligheidsprioriteiten aan op stickeravond wijkveiligheidsplan

BARENDRECHT (vrijdag 8 november 2007) - Op woensdag 14 november organiseert de gemeente Barendrecht een zogeheten 'stickeravond' voor het wijkveiligheidsplan van de wijken ten oosten van de Barendrechtseweg. Bewoners van de wijken Bijdorp, Dorpzicht, Molenvliet, Paddewei, Centrum- West, Nieuweland en Lagewei kunnen tijdens deze avond aangeven welke maatregelen uit het wijkveiligheidsplan volgens hen met prioriteit moeten worden uitgevoerd. De inloopavond vindt plaats in de hal van het gemeentehuis van 20.00 uur tot 21.30 uur.

In 2005 is de gemeente Barendrecht gestart met het opstellen van actieplannen voor het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid in de Barendrechtse wijken. In totaal worden er vier van deze wijkveiligheidsplannen geformuleerd voor Barendrecht. De eerste twee plannen zijn de afgelopen jaren opgesteld voor de wijken Meerwede, Waterkant en Havenkwartier en Centrum, Centrum Oost, Buitenoord, Ter Leede, Noord, Binnenland en Oranjewijk.
Stickers plakken
Bewoners van de wijken Bijdorp, Dorpzicht, Molenvliet, Paddewei, Centrum-West, Nieuweland en Lagewei worden uitgenodigd de stickeravond op 14 november aanstaande te bezoeken. Tussen 20.00 uur en 21.30 uur kunnen bewoners binnenlopen in de ontvangsthal van het gemeentehuis, Binnenhof 1, om met het plakken van stickers te laten weten welke maatregelen volgens hen prioriteit verdienen. Medewerkers van de gemeente, collegeleden, wijkagenten en medewerkers van andere organisaties, zijn op de avond aanwezig om vragen te beantwoorden.