ID&T


Dance Tunes nieuws - week 45

Genetik In Memory // House (Spinnin Records)

Hoewel de naam Genetik in eerste instantie niet direct te linken is aan pakkende House producties, is het een naam die je vanaf nu af aan maar beter kunt onthouden. Na een redelijk succesvol debuut met Take Control lijkt de nieuwe plaat In Memory de gehele dancescene over te nemen. Niet voor niets staat de track op nummer één in de chart van de toonaangevende Sander van Doorn. Op subtiele wijze worden elementen uit zowel klassieke house, minimal, progressive en electro samengesmolten tot een dijk van een productie. Zweverig doch energiek, groovy doch mellow. Het mag duidelijk zijn: In Memory heeft alles in zich wat een hedendaagse plaat in zich moet hebben en meer! Als klap op de vuurpijl levert Bart B More een remix die het origineel naar een nog hoger niveau tilt; tikje steviger zonder in te boeten aan toegankelijkheid. Delicious!

Check it out! »

Cicada Beautiful (Electric Blue) // House (Critical Mass)

Cicada is één van die Indie Dance formaties die keer op keer weet te verassen met origineel eigen werk. In de laatste plaats niet alleen dankzij de zwoele vocalen van de IJslandse Heidrun Bjornsdottir, maar ook zeker geholpen door de grote namen die zij keer op keer weten te strikken voor het remix werk. Zo is het laatste werk van dit trio onder handen genomen door House maestro Michael Gray (The Weekend) en de uiterst talentvolle Mr Miyagi. Het origineel doet erg 80s aan en zou menig band uit die tijd vervullen met jaloezie. Funky, geestverruimend en dit allemaal in een kwalitatief hoogstand jasje. Voor het clubwerk moet echter gekeken worden naar de remixes en op dat vlak zit het helemaal goed! Michael Gray pakt de ziel van het origineel en vult deze aan met dirty electro chords en een vooruitstrevende electro beat zoals alleen Mr. Gray ze kan produceren. Next up is de Mr. Miyagi edit. De stevigste van alle remixes geeft de track een compleet andere feel en lijkt in eerste instantie een vreemde eend in de bijt. Schijn bedriegt echter, want na een aantal luistersessies komt de echte kwaliteit naar voren: origineel gebruik van beats (check de breakbeatachtige secties!) en het all-round edgy Rock geluid. Om dit duo van remixes te complementeren levert de redelijk onbekende Aaron ook zijn visie op Beautiful. Ondanks de break die behoorlijk blijft hangen mist het t verfrissende dat het overige aanbod wel bezit. Neemt niet weg dat dit wederom complete release is van de heerlijke cross-over Band Cicada.

Check it out! »

Freemasons Feat Bailey Tzuke Uninvited // House (N.E.W.S.)

Russell Small en James Wiltshire kennen beiden het klappen van de zweep als het aankomt op het produceren van hoogwaardige electronische muziek. Zo werd Russell Small bedolven onder de awards in de hoogtij dagen van de formatie Phats & Small. Onder het Freemasons pseudo doet hij het, zo lijkt het, nog beter! Love On My Mind leverde in 2004 een grootse hit op en al het werk dat daarop volgde werd met open armen ontvangen door zowel DJs, pers en fans. Uninvited is het nieuwste kunststukje van de beide heren en is een cover van Alanis Morisettes hit uit 1998. Voor de vocalen heeft het duo het aanstormende talent Bailey Tzuke gestrikt. Deze 20 lentes jonge vocalist weet met haar stemgeluid de luisteraar te raken en de track de diepte te geven die menig cover normaal gesproken mist. Uiteraard is ook deze Freemasons plaat voorzien van een uitstekende compositie en zit het, zoals je zou verwachten, erg goed in elkaar.

Check it out! »

Three Drives Greece 2000 // Trance (Lost Language)

Oorspronkelijk dateert de klassieker Greece 2000 uit de periode toen Trance de hoofdmoot vormde in clubland. Van Ibiza tot het Griekse Kos, de track schalde steevast uit de speakers wanneer één van de Ferrys of Tiëstos plaats nam achter de draaitafels. Fans van het origineel zullen zich dan ook sceptisch hebben gekeken naar het feit dat juist die track een remake heeft gekregen. Het resultaat is echter subliem! Het all-star team dat de track heeft voorzien van een nieuw jasje zijn Muskat Nuss, Leama & James Davis, Koishii & Hush, Nils Noa Mix, G&M Project, Plastic Angel en de Moonwatchers. Met name Muskat Nuss en het duo Leama & James Davis leveren met hun edits puik werk af. Zonder teveel af te wijken van het origineel en het in takt laten van de elementen die het origineel zo sterk maakte is het eindresultaat een frisse productie die zich anno 2007 opnieuw kan meten met de het beste dat op dit moment verkrijgbaar is.

Check it out! »

Nick Larson What Else // Trance (2 Play Recordings)

Na de sucesvolle releases; Bolier & Coenraad - The Mighty Ducks / Mohawk together with Leon Bolier, en Mulika - Escalate, presenteert Intuition Recortdings met trots Cliff Coenraads solo release; Manjula / The Hazzolator. Deze tech-trancer wordt al geruime tijd gedraaid door o.a. Sander van Doorn, Marco V, Marcel Woods, Matt Darey, Marcus Schossow, Signum, John Askew en niemand minder dan Intuition head honcho Menno de Jong. Beide tracks zijn tevens gedraaid in Tiestos radio show op radio 538 en hij kreeg een 5 sterren review in het toonaangevende magazine DJ Mag!

Check it out! »

Geplaatst op: 09-11-2007