Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland


---
Nunspeet- Bestuurster bromscooter gewond na aanrijding

Een 21-jarige bestuurster van een bromscooter is donderdagavond 8 november rond 18.10 uur gewond geraakt, nadat zij in botsing kwam met een personenauto, bestuurd door een 39-jarige man uit Nunspeet. De aanrijding vond op de Nijverheidsweg in Nunspeet plaats. De man kwam vanuit de richting Elspeterweg. Hij stond op de Nijverheidsweg stil en wilde vlak na een gepasseerde auto linksaf slaan. Hij zag daarbij de tegemoetkomende bromscooter, die vlak achter de gepasseerde auto reed, over het hoofd, waarna een aanrijding tussen beiden volgde. De bestuurster van de bromscooter kwam ten val en moest per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd worden.


---
Putten- Politie neemt balletjespistool in beslag

De politie heeft donderdagmiddag 8 november rond 14.45 een balletjespistool in beslag genomen, waarmee een 12-jarige jongen op de Verzetslaan in Putten op een gebouw richtte. Deze speelgoedpistolen zijn in Nederland verboden op grond van de wet Wapens en Munitie. De jongen wordt aangemeld bij het jeugdpreventieteam, waar een passende maatregel zal worden opgelegd.


---
Harderwijk- Fietser gewond bij aanrijding met auto

Een 32-jarige fietser uit Harderwijk is donderdagmiddag 8 november rond 12.55 uur gewond geraakt. Hij werd op de oversteekplaats bij een rotonde op de Hoofdweg in Harderwijk aangereden door een 53-jarige autobestuurster, afkomstig uit Elspeet. De bestuurster wilde op de rotonde Hoofdweg/Verkeersweg linksaf slaan en gaf daarbij geen voorrang aan een fietser, die op dat moment aan het oversteken was. Een aanrijding was het gevolg. De man is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.