CINOP benoemt nieuwe algemeen directeur

09/11/2007 17:06



CINOP Advies B.V.



Per 1 maart 2008 zal drs. Henny Morshuis officieel aantreden als algemeen directeur van onderzoeks- en adviesbureau CINOP in 's-Hertogenbosch. Hij volgt daarmee prof. dr. Jos Claessen op die - na een periode van 10 jaar werkzaam te zijn geweest bij CINOP- met pensioen gaat.

Over Henny Morshuis
Henny Morshuis (1951) is momenteel nog werkzaam als Voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Domstad in Utrecht. Daar maakt hij zich sinds begin 2004 onder meer sterk voor de ontwikkeling van de hogeschool als kennisinstelling in de regio, het opleiden en professionaliseren van leraren en de ontwikkeling van scholen als partnerorganisaties. Daarnaast heeft Henny Morshuis aan het roer gestaan van diverse verandertrajecten en organisatieontwikkelingen.

Henny Morshuis begon zijn carrière als docent in het vo/mbo/hbo en beleidsmedewerker op de lerarenopleiding. Na het behalen van zijn doctoraal Sociale Wetenschappen (Onderwijskunde) in 1989 is hij 15 jaar actief geweest als organisatieadviseur en manager bij een breed scala aan organisaties, zowel in de profit-, als non-profit sector. Achtereenvolgens bij de Radboud Universiteit (IOWO), Interstudie (Centrum voor Onderwijsmanagement) en vanaf 1998 als partner bij organisatieadviesbureau Rijnconsult.

Over CINOP
CINOP is een (inter)nationaal onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van leren, opleiden en ontwikkelen. Onze adviseurs werken aan oplossingen voor opleidingsvraagstukken en aan het realiseren van innovaties. CINOP werkt zowel voor overheden, onderwijsorganisaties, brancheorganisaties als het bedrijfsleven. Zie voor meer informatie: www.cinop.nl