Gemeente Barendrecht

persbericht 132

Gemeente Barendrecht tekent intentieverklaring Duurzaam Inkopen

BARENDRECHT (vrijdag 9 november 2007) ­ Maandag 12 november ondertekent wethouder Simon Zuurbier (Milieubeleid) namens de gemeente Barendrecht de intentieverklaring Duurzaam Inkopen. Dit vindt om 11.00 uur plaats in het gemeentehuis van Barendrecht.

Op 18 september 2007 heeft de commissie Ruimte ingestemd met het Beleidsplan Duurzaam Inkopen gemeente Barendrecht. De overheid moet het goede voorbeeld geven om de markt tot het produceren van duurzame producten te stimuleren en de gemeente Barendrecht streeft ernaar om in 2010 voor 50% duurzaam in te kopen. Dit streven wordt maandag 12 november bekrachtigd met het tekenen van de Intentieverklaring Duurzaam Inkopen van SenterNovem.

Duurzaam inkopen
Duurzaam inkopen betekent dat bedrijven, organisaties, overheden en burgers bij de aankoop van producten of diensten rekening houden met het milieu en sociale aspecten. Om nationale en internationale milieudoelstellingen te realiseren stimuleert de overheid een duurzame bedrijfsvoering in verschillende sectoren. Daarbij is het natuurlijk van belang dat de overheid zelf het goede voorbeeld geeft.

Noot voor de pers,