Ingezonden persbericht


GR8 INDUSTRIES EN A1 TEAM NEDERLAND GAAN SAMENWERKEN.

Breda 9 november 2007, Sportmarketing bureau GR8 Industries meldt met trots een nieuwe samenwerking met A1 Team Nederland. GR8 Industries zal zich bezig gaan houden met de sponsorwerving en -activatie voor het succesvolle A1 Team Nederland van Jan Lammers. Naast de verschillende sportmarketing activiteiten in oa Formule 1, Formule 3, GP2 en de Dakar Rally kan nu ook de populaire A1 klasse aan het werkterrein van GR8 Industries worden toegevoegd. GR8 Industries zal zich met name bezig houden met de sponsorwerving in de Benelux.

Jan Lammers, Directeur A1 Team Nederland: "Ik ben erg blij met deze samenwerking. De kennis en ervaring die we gezamenlijk hebben en de mogelijkheden die de toekomst van A1 GP powered by Ferrari (vanaf 2008) ons gaat bieden maakt de combinatie GR8Industries, A1Team Nederland, Racing for Holland en Lammers heel sterk en biedt enorm potentieel. Ik verwacht dan ook dat we op zeer korte termijn nog veel en vaak goed nieuws kunnen melden."

Lodewijk Varossieau, CEO GR8 Industries: "A1 is een zeer interessante formule. De serie gaat nu haar derde jaar in en wij merken dat er steeds meer interesse is bij sponsors die trots zijn dat ze Nederlands zijn en die hun merk internationaal willen versterken. De deal met Ferrari die recentelijk is aangekondigd is voor ons de bevestiging dat A1 haar bestaansrecht heeft bewezen en zal ervoor zorgen dat er veel meer fans komen. Wij hebben al lange tijd een goede relatie met Jan Lammers en vinden het leuk om het oranjegevoel over te brengen op nieuwe sponsors. Hopelijk kunnen we toegevoegde waarde leveren voor het prachtige team dat Jan met zijn mensen in de afgelopen 3 jaar heeft opgebouwd.

Over GR8 Industries
GR8 Industries houdt zich bezig met merkontwikkeling, management én het steunen van en advies geven aan racecoureurs, bedrijven en teams in de wereld van de Formule 1 en andere belangrijke takken van autosport, zoals Formule 3 en GP2. GR8 Industries richt zich daarnaast op 'high profile/high revenue'-sporten in het algemeen, denk aan voetbal en de Dakar Rally. GR8 Industries wil merknamen sterker maken door middel van sportsmarketing en de sterren die het vertegenwoordigt. Veel bedrijven weten niet hoe zij maximaal kunnen profiteren van sponsoring. GR8 Industries ontwikkelt unieke communicatiestrategieën en maakt van sportsterren merken. Brands fast forward.

Over A1 Team Nederland
A1 Team Nederland wordt ook dit seizoen geleid door voormalig Formule 1 coureur en Le Mans winnaar Jan Lammers, die zelf nog steeds met de top meekomt bij de 24 Uren van Le Mans en in diverse andere autosportdisciplines.

Jeroen Bleekemolen is dit seizoen voor het tweede jaar de eerste coureur van A1 Team Nederland. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Bleekemolen een schat aan ervaring in de internationale autosport, met deelnamen aan onder meer de DTM, de 24 Uren van Le Mans en de Le Mans Series met de Racing for Holland Dome en het FIA GT kampioenschap, waar hij de jongste racewinnaar ooit was. Bleekemolen is tevens de jongste Benelux kampioen Formule Ford uit de geschiedenis, een titel die hij won op zijn 16e.

Hij wordt ondersteund door een groot racetalent, de 26-jarige Arie Luyendijk jr. De zoon van de tweevoudig Indianapolis 500 winnaar nam zelf in 2006 deel aan deze beroemde race. Daarnaast reed hij een aantal seizoenen in de Indy Pro Series, waarbij hij in 2002 als tweede in het kampioenschap eindigde, diverse podiumplaatsen behaalde en maar liefst viermaal op rij tot meest populaire coureur verkozen werd. Daarvoor reed Arie een aantal jaren in de Formule Ford, waarmee hij tijdens zijn laatste optreden in Nederland een derde plaats wist te behalen tijdens de Masters op Zandvoort in 2001.

A1 Team Nederland eindigde vorig seizoen als vijfde in de A1GP World Cup of Motorsport. Met Jeroen Bleekemolen en Renger van der Zande behaalde het team een overwinning in de straten van Peking en wist het diverse topklasseringen te scoren, waaronder de vierde plaats van Bleekemolen tijdens de memorabele seizoensopener op Zandvoort, en de sterke vierde plaats van Van der Zande in Shanghai.