ABVAKABO FNV

FNV opent meldpunt voor en door mantelzorgers

Veel mensen, zowel mannen als vrouwen, krijgen in hun leven te maken met de zorg voor een zieke of gehandicapte naaste. Dat kan zijn de zorg voor zieke kinderen, ouders, partner of vrienden. Dit noemt men mantelzorg. Werkenden die te maken krijgen met ziekte in hun omgeving, kunnen vaak niet de zorg bieden die zij zouden willen, of raken overbelast.

De FNV wil mantelzorg op de werkvloer bespreekbaar maken, het liefst met goede voorbeelden van bedrijven waar al afspraken zijn over mantelzorg. Bovendien willen we met werkgevers afspraken maken die voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken en uitvallen.

De FNV heeft een meldpunt geopend waar ervaringen, ideeën en wensen voor en door werkende mantelzorgers gemeld kunnen worden. Zorgt u ook voor een zieke of gehandicapte partner, kind, ouder of andere naaste? Of heeft u deze zorg eerder op u genomen? Mail dan naar: of vul de enquête in. Hoe meer e-mails en ingevulde enquêtes we terugkrijgen, hoe sterker we staan. Kijk voor meer informatie op www.fnv.nl/mantelzorg