Ingezonden persbericht


Persbericht
Den Haag, oktober 2007

KABK 325: Alumnus, docent en student maken samen tentoonstelling SML

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) bestaat 325 jaar en viert dit het hele jaar met een uitgebreid lustrumprogramma. In november zal Small-Medium-Large (SML) van start gaan, waarbij alumni, docenten en studenten van de KABK gezamenlijk een expositie neerzetten. De opening is op vrijdag 9 november om 16.30 uur in de Galerie van de KABK.

Het idee voor SML is ontstaan uit de wens om het contact tussen de KABK en de werkende kunstenaars en ontwerpers te versterken en hen te betrekken bij presentaties van de huidige studenten. Met het project SML gaat de KABK nog een stap verder. Hoe zouden zij reageren op een tijdelijke samenwerking met een student én een docent ten behoeve van een gemeenschappelijke expositie?

De expositie heeft de werktitel Small-Medium-Large, in het midden latend welke groep in het ene geval mogelijk small is en in een ander geval wellicht large. De KABK nodigt per studierichting tweemaal een student, een docent en een alumnus uit en geeft hen de opdracht een expositie in te richten met hun werk op basis van een thema dat ze per samenwerkingsgroep bepalen.

Alle disciplines die nu in de KABK worden onderwezen, komen aan de orde. Dit zijn: ArtScience/Beeld en geluid, Beeldende Kunst, Fotografie, Grafisch Ontwerpen, Interieurarchitectuur, Industrial Design, Interactive Media Design, Textiel en Mode en Type and Media. In totaal doen 54 deelnemers mee aan maximaal 18 exposities.

De expositie is van vrijdag 9 november tot en met 14 december voor het publiek geopend. Met deze gebeurtenis sluit de KABK het publieke deel van het lustrum af. Tijdens de expositie zal tevens een catalogus beschikbaar zijn.

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten
Prinsessegracht 4
2514 AN Den Haag

Noot voor redacties,