Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

FileMaker traint ontwikkelaars
Persoonlijk leerprogramma opstap tot FileMaker 9 Certified Developer

Utrecht, 9 november 2007 ­ FileMaker introduceert met de FileMaker Training Series een trainingsprogramma voor gemiddelde tot gevorderde ontwikkelaars. Het is een persoonlijk leerprogramma dat in eigen tempo de bouwstenen biedt om het beste uit FileMaker 9 te kunnen halen. Het doorlopen van het trainingsprogramma is een aanrader voor ontwikkelaars die examen tot FileMaker 9 Certified Developer willen doen in februari 2008.

Het FileMaker-trainingsprogramma bestaat uit twaalf modulen met gedetailleerde, stap-voor- stap-instructies over de speerpunten bij het ontwikkelen in FileMaker. De lesmaterialen bestaan uit een vijfhonderd pagina´s dikke kleurenhandleiding en een cd met demonstratiebestanden, oefeningen en video's die de deelnemer inzichtelijk door de stof leidt. De modulen beslaan een breed scala aan onderwerpen, van basiskennis als het werken met velden en FileMaker lay-outs, tot geavanceerdere technieken als verbinding met internet en publiceren op het web.

"Het FileMaker trainingsprogramma is ontwikkeld om FileMaker-gebruikers van alle kennisniveaus bij te staan. Het geeft de basisprincipes van het ontwikkelen in FileMaker en steunt professionele ontwikkelaars die hun kennis op bepaalde vlakken willen aanvullen", zegt Ryan Rosenberg, vice president marketing and services van FileMaker.

Prijs en beschikbaarheid
Deelnemen aan de Engelstalige FileMaker Training Series kost slechts 99 euro en is verkrijgbaar via http://www.filemaker.nl/store/fm_store_nl/fmp. Meer informatie biedt: http://www.filemaker.com/support/training/fts/bookcd.html.

PublieksWerk / FileMaker

FileMaker

FileMaker is de toonaangevende leverancier van databasesoftware. Wereldwijd gebruiken miljoenen werkgroepen en individuele personen FileMaker om productiever en efficiënter te werken. Bedrijven, overheden, scholen en universiteiten gebruiken FileMaker voor het beheren van relaties, projecten, beeldmateriaal en andere informatie. De veelbekroonde FileMaker- software biedt een legendarisch gebruiksgemak. Naast de FileMaker-productreeks biedt FileMaker ook kant-en-klare oplossingen om informatie te delen, van desktop tot internet. FileMaker is de databasesoftware-divisie van Apple Computer. Meer informatie biedt http://www.filemaker.nl/.

Meer informatie:
FileMaker Nederland
PublieksWerk B.V.
Ive Defaix Mirja van Baggem ive@smp.nl filemaker@publiekswerk.nl t: (030) 241 33 23
t: (020) 486 21 39

---- --