PERSBERICHT

Mamut en eZ Systems gaan strategische samenwerking aan

(Schiphol-Rijk, 9 november 2007) Mamut en eZ Systems zijn een strategische samenwerking aangegaan. Hiermee worden de Web Publishing oplossingen (open source Content Management (CMS) software) en vergelijkbare diensten beschikbaar voor Mamuts 335.000 klanten in Europa. De overeenkomst omvat 16 Europese markten, inclusief Nederland.

Mamut Web Publisher wordt een belangrijk onderdeel van Mamut Business Platform. Het zal voor gebruikers van Mamut Business Platform de administratie en het onderhoud van alle website content vereenvoudigen. Mamut gaat ook gebruikmaken van eZ System als de web publishing oplossing voor zijn bedrijfswebsites.

Uitbreiding én upgrades
Mamut Web Publisher vormt een belangrijk onderdeel bij de uitbreiding van de hosting diensten in nieuwe markten, maar levert ook betere upgrademogelijkheden voor bestaande klanten. De oplossing vermindert daarnaast de back office complexiteit en administratiekosten voor de Mamut Active Business Services business unit, door de vervanging van elementen van vijf bestaande vendors. De financiële gevolgen van de overeenkomst omvatten sales upgrades voor bestaande klanten, uitbreiding naar nieuwe markten en kostenbesparingen voor de hosting business unit.

Speciale versie voor ondernemers
eZ Systems is een van `s werelds leidende Open Source Content Management (CMS) softwarebedrijven en de producent van eZ Publish. Mamut en eZ Sytems hebben samengewerkt aan een verbeterde commerciële versie voor Europese mkb-bedrijven. Dit is mogelijk dankzij de ervaring van eZ System op het gebied van CMS-oplossingen voor bedrijven en feedback vanuit de open source community, in combinatie met Mamuts ervaring met 335.000 mkb-klanten. De samenwerking is gebaseerd op een gezamenlijke ambitie om gestandaardiseerde web contentbeheer en publishing oplossingen verder te ontwikkelen en te leveren aan mkb-bedrijven en thuiskantoren, in drie versies: Express (gratis), Standard en Professional.

"Samen met Mamut zullen we Europese ondernemers en eindgebruikers in staat stellen om professionele websites met search engine optimization te ontwikkelen en te onderhouden, waarbij het niet uitmaakt hoe complex de wensen van de klant zijn. We zijn zeer blij dat we onderdeel van het Mamut Business Platform initiatief zijn," zegt Aleksander Farstad, CEO van eZ Systems.

Mamut Business Platform
De overeenkomst zal onderdeel vormen van Mamuts Software + Services-concept genaamd Mamut Business Platform. Het is binnenkort beschikbaar voor Mamuts 335.000 Europese klanten en 700.000 gebruikers. Het platform verbindt alle zakelijke Mamut-toepassingen en hosted diensten met elkaar, maar is ook geschikt voor nieuwe oplossingen en diensten van partners. Door het introduceren van nieuwe hybride oplossingen die softwaretoepassingen met webbased diensten verbinden, vergroot Mamut Business Platform de flexibiliteit en functionaliteit voor gebruikers.

"Mamut Business Platform ligt aan de basis van de verdubbeling van het aantal klanten en de omzet per klant binnen drie tot vijf jaar. Tevens levert het een breder aanbod van producten en diensten die aansluiten op de wensen van de klant. Met een zeer moderne Web Publishing oplossing voor ondernemers bieden we onze klanten de mogelijkheid om professionele weboplossingen te ontwikkelen, zonder verder investeringen in infrastructuur," zegt Dave Kroder, Country Manager van Mamut in Nederland.
---

PERSBERICHT

Over Mamut
Opgericht in 1994, Mamut (OSE "MAMUT") is een toonaangevende Europese leverancier van complete, geïntegreerde softwareoplossingen en internetdiensten voor kleine ondernemingen. Mamut levert complete en gebruiksvriendelijke oplossingen tegen de beste prijs- kwaliteitverhouding, met geïntegreerde CRM, verkoopondersteuning, logistiek, financiële administratie, e-commerce, domeinen, e-mail, web hosting en beveiliging. Meer dan 335.000 Europese klanten vereenvoudigen hun dagelijkse werkzaamheden met oplossingen van Mamut. Kijk voor meer informatie over Mamut en haar producten op www.mamut.nl

Over eZ Systems
Het hoofdkantoor van eZ Systems bevindt zich in Noorwegen, met vestigingen in Kopenhagen, Dortmund, Lyon, Odessa, Vancouver en Brussel. Het belangrijkste product van het bedrijf, eZ Publish, is een Open Source Enterprise Content Management System met `turnkey' creatieve features voor web 2.0, web publishing en e-commerce. De Content Management oplossingen kennen meer dan 150.000 installaties en geregistreerde gebruikers in meer dan 130 landen, inclusief klanten als NASA, Orange, T-Mobile, MIT, Harvard, Swiss TV, Elle, CNBC Europe, Verenigde Naties en Norwegian National Library.

Neem voor meer informatie contact op met:
Dave Kroder, country manager Nederland van Mamut Software, tel 06-55883031, email: davek@mamut.nl of
Kalle Siebring van Hill & Knowlton, tel 020 404 47 07, email: ksiebring@hillandknowlton.com


---- --