Gemeente Bergen


Persbericht

Datum 7 november 2007
Plaats Nieuw Bergen

Graffiti workshop voor jongeren Afferden

De gemeente Bergen verleent een subsidie van E 2000,- voor een graffiti workshop in Afferden. De workshop wordt gegeven door Centrum voor de Kunsten De Meander.

Samen met een docent maken de deelnemende jongeren een ontwerp. Vervolgens wordt dit ontwerp aangebracht op de muur van de kiosk in het Heijmanspark in Afferden. Er wordt speciaal materiaal gebruikt zodat het resultaat blijvend is.

Aanleiding voor deze workshop is de graffiti die jongeren in het verleden willekeurig op de muren van de kiosk spoten. Tijdens de veiligheidsavonden die de gemeente in het voorjaar organiseerde bleek dat inwoners van Afferden zich stoorden aan teksten die gebruikt werden en de rommelige uitstraling van de graffiti. Ze opperden het idee om jongeren een workshop aan te bieden waarbij ze onder begeleiding van een professional graffiti mogen aanbrengen. De bewoners hopen dat hierdoor een mooi en blijvend resultaat ontstaat.

Dit originele idee van de inwoners past in het Cultuurbeleid Bergen, Visie op 2012. Zo wordt er samengewerkt tussen een professional van De Meander en amateurs en wordt er gebruik gemaakt van een vernieuwende locatie. De gemeente ondersteunt het project daarom met een subsidie van E 2000,-.




Gemeente Bergen