Gemeente Bladel


Convenant duurzaam beheer centrum Bladel

Op vrijdag 9 november om 16.00 uur wordt in het gemeentehuis het convenant "Duurzaam beheer centrum Bladel" officieel ondertekend door wethouder Theo van de Voort (namens de gemeente Bladel) en René Veldhuizen (namens de Ondernemersvereniging Bladel). Het gaat in dit convenant om het gedeelte van de Sniederslaan tussen Molenstraat en Europalaan.

Het centrum van Bladel is opgefrist en bij de tijd gebracht, maar het is nog niet af. Wat goed is moet goed blijven. Daarvoor zijn beheer en doorontwikkeling van het gebied noodzakelijk. Het moet er schoon, heel, veilig en fleurig worden gehouden, maar het is ook van belang dat er aandacht blijft voor vernieuwingen in en aan de gebouwde omgeving. Daarnaast moet het winkelcentrum van Bladel zich goed presenteren aan inwoners en toeristen. Hieraan willen de gemeente en de Ondernemersvereniging Bladel (OVB) graag samen werken, met behoud van ieders eigen verantwoordelijkheid en mogelijkheden.

De gemeente en de OVB zien de (economische) waarde van dit centrum en zien ook in dat samenwerking meer kan opleveren dan afzonderlijk opereren. In een werkgroep zijn de gemeente en de OVB aan de slag gegaan om het duurzaam beheer van het centrum van Bladel vorm te geven. Daarbij is de werkgroep ondersteund door het Hoofd Bedrijfschap Detailhandel (HBD).

In constructief overleg zijn de hoofdlijnen uitgezet voor ieders aandeel in het convenant. Zo is er bijvoorbeeld vastgelegd dat beide partijen zich bezighouden met zaken als dagelijks toezicht en handhaving, extra (politie) beveiliging, uitstallingenbeleid en verbetering van het verblijfsklimaat. De gemeente zal onder andere zorgen voor het vaker schoonhouden van de openbare ruimte, extra aandacht voor groenonderhoud en noodzakelijke borden voor veiligheid. Zowel de gemeente als de OVB levert een financiële bijdrage.