Gemeente Beuningen


Werkzaamheden sluis Weurt
Op vrijdag 9 november start Rijkswaterstaat Maaswerken met de laatste fase van de werkzaamheden aan de sluis in Weurt. Het auto- en busverkeer wordt vanaf vrijdag na de spits weer via de van Heemstraweg geleid.

Afsluitingen opgeheven
De afsluitingen op de Dijk en op de Van Heemstraweg met de slagboom worden opgeheven. Het verkeer vanuit Beuningen kan weer gewoon via de Van Heemstraweg, via de nieuw aangelegde rotonde, naar de Westkanaaldijk en de tijdelijke autobrug naar Nijmegen. Het dorp Weurt en de bewoners/bedrijven langs de Van Heemstraweg zijn dus ook weer direct bereikbaar.

Busroute
De bus (lijn 5 en 85) zal in deze laatste fase dezelfde route afleggen als het autoverkeer: via de Van Heemstraweg en de Westkanaaldijk naar de tijdelijke autobrug. De tijdelijke bushalte in Weurt komt hiermee te vervallen. Ook de hoogtebeperking in de Mortelweg wordt weer terug geplaatst. De bus hoeft hier immers niet meer langs.

Vrachtverkeer
Het vrachtverkeer mag geen gebruik maken van de tijdelijke autobrug. Het vrachtverkeer naar Nijmegen wordt daarom nog steeds omgeleid via de A73. Het vrachtverkeer voor Weurt kan vanaf 9 november wel over de Westkanaaldijk via de Van Heemstraweg naar Weurt en Beuningen.

Fietsers
Voor het fietsverkeer Beuningen - Nijmegen verandert er niets. Via de aangegeven route door Weurt kan via de tijdelijke fietsbrug naar Nijmegen gereden worden en vice versa. Fietsers moeten wel opletten bij het oversteken van de Westkanaaldijk. Het autoverkeer rijdt hier immers weer langs. Bromfietsers moeten nog steeds van de tijdelijke autobrug gebruik maken. Deze brug is via de Westkanaaldijk te bereiken.

Nieuwe situatie wordt geobserveerd
Zoals bij alle overgangen naar een andere fase, wordt de nieuwe situatie geobserveerd. De verkeerslichten op de Nieuwe Pieckelaan - Hogelandseweg worden, net als aan het einde van fase 1, op knipperstand gezet. Uit de observatie zal blijken of het noodzakelijk is om de verkeerslichten tijdens de spits aan te zetten.

Werkzaamheden
Rijkswaterstaat Maaswerken verhoogt de bruggen over de sluis Weurt met 2 ½ meter om zo hogere schepen een betere toegang te bieden tot het Maas-Waalkanaal. In deze laatste fase van de werkzaamheden wordt de sluis verhoogd. De verwachting is dat deze derde fase tot en met februari 2008 duurt.