Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


---

UNILEVER IN ROTTERDAM HEEFT HET BESTE BEDRIJFSRESTAURANT

WAGENINGEN - Het beste bedrijfsrestaurant van Nederland is van Unilever in Rotterdam. Het cateringteam heeft daarvoor vanavond een Misset Catering Award ontvangen. Het gelijknamige vakblad reikte in totaal zes 'Oscars' uit voor de cateringbranche.

Het personeel van het Unilever Corporate Center in Rotterdam is het beste af wat betreft eten en drinken op de werkplek. De Misset Catering Award in de categorie Bedrijfsrestaurants met meer dan vijf cateringmedewerkers is voor het team van 'chef' Wouter van Dort. De prijs werd vanavond uitgereikt tijdens een feestelijke avond in het nieuwe Forum-gebouw van de universiteit van Wageningen. Unilever Inhouse Hospitality Services versloeg in de finale de teams van Hutten Business Catering dat catert bij UPC Broadband Operations op Schiphol en Prorest Catering (bij Endemol Nederland in Aalsmeer). De jury roemt het Unilever-team vanwege de goede organisatie, de enorme gastvrijheid en de liefde voor eten en drinken. De Award voor het beste bedrijfsrestaurant met een team met minder dan vijf medewerkers ging naar cateraar Albron die de werknemers van Dell in Amsterdam in de watten legt. Dit team won van de andere genomineerden Mondial Catering (bij Interface Flor in Scherpenzeel) en SAB Catering (bij ONVZ in Houten).

Partycateraar van het Jaar
Behalve twee Awards voor bedrijfscatering was er ook een prijs voor de beste partycateraar van Nederland. Deze Misset Catering Award is in de wacht gesleept door Hutten Exclusieve Catering in Veghel. De jury was lovend over eigenaar/directeur Bob Hutten die 'gedrevenheid koppelt aan originaliteit, teamspirit, maatschappelijke betrokkenheid en gastvrijheid'. De andere partycateraars in de finale waren Delicio Catering uit Nunspeet en Taat & de Regt Den Haag. De overige drie Awards werden vergeven voor de Beste Productintroducties. Deze werden gewonnen door Zwanenberg Hartig Beleg (categorie Food), Hero Pur Pur Fruitsmoothie (Drinks) en De Caterer (Non-Food), een reuze automaat met foodproducten.

Eerste Nationaal Catering Congres
's Middags werd, ook op de universiteit, het Eerste Nationaal Catering Congres gehouden. Een compact congresprogramma met de jongste onderzoekscijfers en nieuwste trends in de wereld van bedrijfs- en partycatering. Verder een verfrissende kijk op mens en management in de cateringsector. Ook werd er een kijkje genomen achter de schermen van het Restaurant van de Toekomst.

Achtergrondinformatie bedrijfscatering
Iedere dag eten en drinken maar liefst twee miljoen mensen in Nederland in een bedrijfsrestaurant. In 2006 bedroeg de omzet ruim 1 miljard euro. De top bedrijfsrestaurants blinken uit in een ruime keus in gezond en lekker eten en drinken, gastvrijheid, gastronomische kwaliteit en een fraaie inrichting. Sommige bedrijfsrestaurants kunnen wedijveren met de betere 'reguliere' restaurants. Het woord kantine is dan ook een achterhaald begrip. Misset Catering is hét vakblad voor de totale cateringbranche en bericht behalve over de wereld van eten en drinken op de werkplek ook over party en evenementencatering en de verstrekking van eten en drinken in het onderwijs en de zorg. Op www.missetcatering.nl vindt u het laatste cateringnieuws en op www.missetcateringawards.nl de achtergronden van de Awards.


---

Noot voor de redactie,