PvdA Rotterdam


PERSBERICHT

Rotterdam, 08 november 2007

PvdA haalt geld voor onderwijshuisvesting binnen

Vandaag werd bij de vaststelling van de begroting extra geld voor de huisvesting van scholen geregeld. De PvdA vond dat er meer geld moest komen voor de huisvesting van onderwijs.

PvdA-raadslid Metin Çelik: "Wij vonden het onacceptabel dat in de meerjarenbegroting van het college vanaf 2009 minder geld was voor onderwijshuisvesting."

Het aandeel voor onderwijshuisvesting ging in 2009 en 2010 met 20 miljoen per jaar omlaag en daar had de PvdA fractie moeite mee. Daarom heeft zij ervoor gezorgd dat er voor 2009 en volgende jaren eenzelfde bedrag uitgetrokken wordt.

Scholen die jaren geleden al hebben aangegeven dat hun gebouw niet meer aan de eisen voldoet, dienen met voorrang geholpen te worden. De PvdA pleitte met name voor het Thorbecke college.

Bij monde van Zeki Baran verkondigde de PvdA afgelopen dinsdag in het begrotingsdebat al dat goed onderwijs begint met gemotiveerde docenten en met goede schoolgebouwen. "Zo heeft een school als het Thorbecke onvoldoende ruimte om talenten bewegingsvrijheid te bieden. Hiermee laten we talenten onbenut achter en dat, mag nooit de bedoeling zijn."

Voor de redactie:

Meer informatie bij

Metin Çelik, 06-53185926

Monique Smits

Communicatie
PvdA-fractie Rotterdam

010-417 9368, 06-12 355 791

msmits@stadhuis.rotterdam.nl