Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Extra investering in nieuw stadsdeelkantoor

8 november 2007

Extra investering in nieuw stadsdeelkantoor en werf

De Deelraad van Oud-West heeft op 6 november besloten om een extra krediet van EUR 8,5 miljoen toe te kennen voor de bouw van een nieuw stadsdeelkantoor en werf. Tijdens de aanbestedingsprocedure bleek dat het toegekende budget niet toereikend was. Met het besluit om extra krediet toe te kennen kan het stadsdeel in februari 2008 starten met de bouw.

Het nieuwe stadsdeelkantoor wordt betaald uit de verkoop van het huidige pand. De opbrengst daarvan is voldoende om het extra krediet te dekken. Het huidige kantoor maakt plaats voor 200 nieuwe woningen en een parkeergarage. De hogere prijs wordt voor een groot deel veroorzaakt door grote prijsstijgingen in de bouwmarkt. Omdat de prijzen in de bouwmarkt nog steeds stijgen, zal een nieuweaanbesteding geen lagere prijs opleveren.

Stadsdeelvoorzitter Hans Weevers: "De kern is dat het een smak centen is maar dat dit niet ten koste gaat van onze dienstverlening aan de bewoners. In de opbrengst van het huidige pand zit nog voldoende ruimte om die extra investering te doen."

Er zijn alternatieven onderzocht zoals het blijven zitten in het huidige pand en het ontwerpen van een eenvoudiger kantoorgebouw. De financiële investeringen bleken ook hierbij aanzienlijk. En de alternatieven hebben ook grote gevolgen voor het project De Hallen: de afspraken met Rochdale en SCHA worden niet nagekomen, het project loopt grote vertraging op, er is langer bouwoverlast voor de buurt en tenslotte loopt het stadsdeel het risico om een Rijkssubsidie van EUR 5,7 miljoen kwijt te raken.

Einde persbericht

Voor meer informatie kunt u terecht bij communicatieadviseur Jennie Monquil, telefoonnummer: 020- 252 3506 of 0612 991 750, j.monquil@oudwest.amsterdam.nl