Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
November 2007
Cultuur, Muziek, Digitaal

the spirit that guides us speelt hun najaarstour in Nederland en Duitsland.

Mijdrecht, November 2007 - Het Europese collectief the spirit that guides us zal vanmiddag met hun tour door Nederland en Duitsland beginnen. De tour is ter promotie van hun nieuwe DVD 'we are under reconstruction part 2' die in deze landen is verschenen. Helaas is op het laatste moment de show in de Goudvishal in Arnhem afgelast, waardoor de band dit najaar maar een show in Nederland zal spelen en dat is in de Romein in Leeuwarden.

De live DVD 'we are under reconstruction part 2' vat de eerste vijf jaar van tstgu samen in beeld en geluid. Het is het tweede deel van de tweeluik, waarvan het eerste deel in 2006 verscheen. Tijdens deze tour zal de band putten uit het werk van hun eerste vijf jaar, maar er zullen ook vijf nieuwe nummers worden uitgeprobeerd. Inmiddels werkt de band ook aan een nieuw album, dit zal na de zomer van 2008 verschijnen. Tijdens de komende tour kan men dus een voorproefje verwachten van deze nieuwe en keiharde plaat!

Live laat tstgu horen en zien dat haar unieke geluid, waarin melodieuze meezingrefreinen, maniakale screams, dissonante gitaren en de tomeloze energie van hardcore elkaar in evenwicht houden, juist op het podium goed tot zijn recht komt. tstgu gooit alles in de strijd en ontlaadt zich met ongelofelijk veel passie. Dit wordt goed duidelijk in de uitvoering van publieksfavorieten als 'agnes' en 'real life motion picture'.

Tourdata
07-11 Goudvishal - Arnhem (NL) -gecancelled-
08-11 Poppodium Romein - Leeuwarden (NL)
09-11 Battle Zone - Zwickau (GER)
10-11 RockWithoutLimits Festival - Mössingen (GER) 11-11 Gleis22 - Münster (GER)

Qoutes over de DVD 'we are under reconstruction part 2';

En te horen? Een uitgebreide samenvatting van de beste nummers die de band schreef. En dat zijn er nogal wat. Dankzij het sublieme geluid, het goede spel en de onmisbare livefeel klonken songs als El Salvador, Agnes, Real Live Motion Picture en uitschieter Defence Mechanism niet eerder zo overtuigend. (OOR)

Een beat wordt ingezet en -alsof je er zelf bij bent- begint het kippenvel daadwerkelijk te prikkelen. Vervolgens knalt deep and unanswered er in. Een degelijke, door meerdere cameras gefilmde show volgt.... bezield zijn ze altijd. (fileunder.nl)

We are presented with an open-air live appearance, some backstage footage and some pictures from various tours. The focus lies on the live show. Professionally recorded, with a good sound from a big stage, several cameras and therefore good picture quality, this is almost appearing like a major release. (poisionfree.com)

Discografie:

- split e.p. met the lionheart brothers (Sally Forth Records, 2000)
- "the oslo compact e.p." (split met Selfmindead, Sally Forth Records/Idol Media, 2001)
- "the sand the barrier" (Sally Forth Records/Idol Media, 2001)
- "24 winters" e.p. (Sally Forth Records/Idol Media, 2002)
- "defence mechanism" e.p. (Sally Forth Records/Idol Media/Goodfellow Records, 2004)
- "north and south" (Sally Forth Records/Soulfighting Music/Goodfellow Records, 2004/2006)
- "we are under reconstruction part 1./ part 2. (Sally Forth Records/Goodfellow Records/Sonic Unyon 2006/2007)