Ingezonden persbericht


Exact voltooit overname Longview Solutions

Delft, Nederland en Toronto, Canada ­ 9 november 2007 ­ Exact Software heeft de strategische overname van dee vooraanstaande producent van CPM software, Longview Solutions, succesvol afgerond. Hiermee breidt Exact haar software portfolio uit met oplossingen die verder gaan dan de traditionele ERP.

Op 17 september 2007 maakten Exact Software, één van's werelds toonaangevende producenten van zakelijke software en Longview Solutions, een vooraanstaande producent van Corporate Performance Management (CPM) software, gezamenlijk bekend dat zij een overeenkomst hadden getekend tot overname van Longview door Exact. Deze strategische overname versterkt Exact's business empowerment software portfolio door toevoeging van Longview's krachtige CPM platform en versnelt haar expansie naar de bovenkant van de MKB markt. Longview profiteert op haar beurt van Exact's financiële kracht en geografische spreiding bij voortzetting van het leveren van 'best-in-class' CPM software en diensten aan de enterprise markt en verdere uitbreiding naar het MKB segment.

Bevestiging van vooruitzicht voor 2007

Voor 2007 heeft Exact de verwachting uitgesproken om een organische groei van licentie-omzet te realiseren van 6 - 8% en een EBIT-marge van tenminste 20%, exclusief overnames. Afhankelijk van het vinden van de juiste overnamekandidaten, verwacht Exact voor eind 2007 een omzet van ¤ 300 miljoen op jaarbasis en eeen EBIT-marge van tenminste 20%. Deze overnames zullen in overeenstemming moeten zijn met de door haar vastgestelde overnamestrategie en zullen worden gefinancierd met gebruikmaking van de huidige beschikbare kaspositie en, indien nodig, financiering met vreemd vermogen. Overnames kunnen aanvankelijk een beperkt negatief effect hebben op de EBIT-marge als gevolg van de verplichte afschrijving van een overgenomen klantenbasis onder IFRS.

/ / / / /

Over Longview Solutions

Longview Solutions voorziet toonaangevende ondernemingen, zoals Boeing, Cisco, Time Warner en GE Healthcare van Corporate Performance Management (CPM) software, die zij gebruiken om hun prestaties te verbeteren qua snelheid, inzicht en financiële integriteit. Sinds 1994 gebruiken veel van 's werelds meest vooraanstaande ondernemingen Longview Solutions' technologie om de uiteenlopende behoeften van hun complexe financiële organisaties te ondersteunen.

Het Longview Performance Management Platform is zeer toegankelijk en biedt één financiële opslagplaats van waaruit consolidatie, management reporting, financiële planning, modeling, analyse, budgetteren, forecasting, strategic tax en aanverwante processen zoals leren, compliance en kennis management, snel en nauwgezet binnen de gehele onderneming kunnen worden uitgevoerd. Longview Solutions richt zich op financiën en expertise die uiteenlopende industrie sectoren bestrijken, waaronder energie, natuurlijke hulpbronnen, media en entertainment, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, hoger onderwijs, productie, farmacie en retail.

Verscheidene industrie analisten waarderen Longview Solutions voor het daadwerkelijk bieden van een uniform platform op het gebied van Corporate Performance Management oplossingen. Verder maakt zij deel uit van het 'Visionaries' kwadrant van Gartner's CPM Magic Quadrant.

Longview is een onderneming van Exact Software met Toronto, Canada, als hoofdkwartier. Longview Solutions heeft verder kantoren in Philadelphia, Chicago (USA) en Londen (UK) met in totaal 170 werknemers.

Voor meer informatie zie: www.longview.com.

Over Exact Software

Exact Software werd in 1984 opgericht en is een internationaal vooraanstaande producent van zakelijke software oplossingen. Naast traditionele, geïntegreerde oplossingen voor Enterprise Resource Planning (ERP) ontwikkelt zij daaraan gerelateerde oplossingen, zoals Human Resource Management (HRM), Customer Relationship Management (CRM), Corporate Performance Management (CPM), Project Management en Elektronische Workflow.

Exact heeft zijn hoofdkantoor in Delft en vestigingen in Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Azië, Australië en Afrika. Met ongeveer 2.750 medewerkers, vestigingen in ruim 40 landen en oplossingen die beschikbaar zijn in 40 talen, bedient Exact momenteel klanten in meer dan 125 landen.

In 2006 bedroeg de omzet ¤ 242,1 miljoen. Sinds juni 19999 is Exact Holding N.V. genoteerd aan de Eurolist bij Euronext Amsterdam.

Voor meer informatie zie: www.exactsoftware.com.

Bepaalde mededelingen in dit document betreffen informatie met betrekking tot de toekomst. Vanzelfsprekend brengt zulke informatie risico en onzekerheid met zich mee, omdat het toekomstige ontwikkelingen betreft en deze afhankelijk is van de dan geldende omstandigheden. De werkelijke resultaten kunnen hiervan aanzienlijk afwijken.

Dit persbericht is een vertaling van het Engelstalige persbericht. Bij verschillen in interpretatie is het Engelstalige persbericht leidend.



Ingezonden persbericht