Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Een heldere 'view' op de realiteit

LG Viewty: veelzijdige cameratelefoon vanaf half november 2007 in Nederland verkrijgbaar

Almere, 9 november 2007 - LG introduceert een nieuwe, professionele cameratelefoon: de LG Viewty (LG-KU990). De Viewty is de eerste in de nieuwe high-tech-serie van LG Electronics. De mobiele telefoon is uitgerust met een aantal wereldwijd unieke features.

De mobiele telefoon is voorzien van een 5 megapixel-camera met handmatige focus - een unieke functie. Met deze handmatige feature kunnen gebruikers de camera focussen op elk gewenst punt. Dit resulteert altijd in een perfecte foto. Bovendien maakt de Viewty uitstekende foto's tijdens minder stabiele momenten of bij beperkt licht dankzij de ISO 800 & SmartLight- en Image Stabilizer-functie.

De LG Prada was de eerste telefoon met 'LCD full touch screen'. De LG Viewty bouwt voort op deze technologie en is uitgerust met een verbeterde versie van dit touchscreen. Zo klinkt er onder andere een toon wanneer gebruikers het scherm aanraken. Op deze manier weten ze zeker dat het signaal is doorgekomen. Wanneer gebruikers net een foto hebben gemaakt, kunnen ze deze direct bewerken op het grote 3-inch lcd-scherm met de 'handwriting-editing'-functie. Vervolgens kunnen ze de foto eenvoudig doorsturen naar anderen om speciale momenten te delen. Bovendien stelt het lcd-scherm ze in staat om te genieten van topkwaliteit DivX-video's in breedbeeld.

Voor het eenvoudig vastleggen van bewegend beeld in hoge kwaliteit biedt de LG Viewty een andere unieke feature: de High-Speed Video Recording-functie (120fps). Liefhebbers kunnen hun filmpjes wereldwijd delen door met één druk op de knop supersnel contact te maken met YouTube. Dit gebeurt via een snelle HDSPA 3.6-verbinding.

Met het 'Jog Wiel' aan de achterkant van het toestel kunnen gebruikers razendsnel zoeken en scrollen. Zo kunnen ze met deze knop muziek of video's afspelen, vooruit- en terugspoelen, in- en uitzoomen en het volume aanpassen. Daarbij is de Viewty voorzien van een '3-Step Module Key' voor het snel selecteren van de camera-, video- of albumfunctie.

Dr. Skott Ahn, CEO van LG Electronics Mobile Communications Company: "De LG Viewty onderstreept dat LG telefoons met high-tech-functionaliteit wil bieden. Consumenten die zoeken naar een cameratelefoon, stellen terecht steeds hogere eisen aan de fotokwaliteit. Met de Viewty voldoen we aan deze behoefte. De LG Viewty biedt professionele functies en de mogelijkheid om foto's altijd en overal op groot scherm te bezichtigen en te delen. Op deze manier legt LG de lat op het vlak van camera phones weer wat hoger."

De LG Viewty is vanaf half november 2007 verkrijgbaar bij de grote retailketens in Nederland en kost 599 euro, inclusief btw, zonder abonnement.

Technische specificaties van de LG Viewty *

Camera en video

* 5 megapixel-camera, gecertificeerd door Schneider-Kreuznach voor superheldere foto's
* Handmatige en automatische focus

* Xenon-belichting voor het fotograferen in slecht verlichte ruimten
* Mobile XD Engine

* 30fps VGA, 262K tft lcd voor scherpere foto's en video's
* Opnames zonder onderbreking, opnameduur is afhankelijk van de opslagcapaciteit
* High-Speed Video Recording (120fps)

* DivX Playback (maximaal 30fps)

* H.264, H.263, MPEG4

* Tv-out

Verbindingen

* HSDPA 3.6Mbps, EDGE

* WAP 2.0

* Bluetooth 1.2 (AD2P, BPP)

* USB 2.0 High-Speed / Bluetooth 1.2

* PictBridge (printerverbinding via USB-kabel) en BPP (via Bluetooth)

Design

* Afmetingen: 103,5 x 54,4 x 14,8 mm

* 3-inch breedbeeld-lcd-touchscreen

Muziek

* Mp3-speler

* Multi Codec-ondersteuning: mp3, AAC/AAC+/AAC+Enhanced, Midi, XMF, SMAF

Overig

* Batterij: 1.000 mAh

* Geheugen: intern geheugen (100Mb), extern geheugen (MicroSD tot 2GB)
* Gewicht: 112 gram

* Stand-bytijd maximaal: 434 uur (GSM), 454 uur (3G)
* Spreektijd: 335 minuten (GSM), 233 minuten (3G) en 138 minuten (VT)


* Verscheidene features kunnen verschillen, afhankelijk van de serviceprovider.

###

Over LG Electronics

LG Electronics is een van 's werelds grootste producenten van consumentenelektronica en een technologische vernieuwer op het gebied van informatie, communicatie en elektronica. 80 dochterondernemingen bieden werk aan meer dan 82.000 mensen wereldwijd. LG Electronics is 's werelds grootste producent van plasmaschermen, CDMA-handsets, airconditioners, apparatuur voor optische opslag, dvd-spelers en home cinema-systemen. LG Electronics is onderverdeeld in vier bedrijfsonderdelen: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display en Digital Media. De wereldwijde omzet over 2006 bedraagt ruim 38,6 miljard dollar.