Ingezonden persbericht


Persbericht

Morningstar Systems overgenomen door I.R.I.S. Group

Meerssen, 8 november 2007 - De aandelen van Morningstar Systems, specialist op het gebied van context management en enterprise content management, zijn voor 100 procent overgenomen door I.R.I.S. GROUP. I.R.I.S GROUP staat genoteerd op Euronext Brussel en is leidend in de ECM-markt.

Marc Gelissen, operationeel manager bij Morningstar Systems: "Om onze slagkracht te vergroten en onze internationale expansie zo succesvol mogelijk te maken, zochten we naar de best mogelijke partner voor Morningstar. I.R.I.S. is een vooraanstaande Europese specialist in de ECM-markt, met een duidelijke strategie, een sterk productportfolio in high-end scanning- en herkenningsproducten, en een zeer sterke knowhow als het gaat om grootschalige projecten. We hebben een sterke wederzijdse klik met het management van I.R.I.S., dat onze waarden en visies deelt."

René Beulen, sales manager bij Morningstar Systems: "We zijn ervan overtuigd dat I.R.I.S. en Morningstar kunnen profiteren van sterke synergievoordelen. Zo zullen wij I.R.I.S. helpen de ECM-markt te benaderen met geïntegreerde oplossingen. I.R.I.S. zal ervaring inbrengen op het gebied van grote documentherkennings-projecten en het implementeren van complexe IT-infrastructuren. Marc en ik kijken ernaar uit om de komende jaren samen te werken met het managementteam van I.R.I.S."

Morningstar Systems werd opgericht in 2001 en is gespecialiseerd in oplossingen op het gebied van context management en enterprise content management (ECM). Morningstar Systems levert kwalitatief hoogwaardige software, onder andere voor document management, business process management en kennismanagement, portals en enterprise application integration.

Etienne Van de Kerckhove, CEO I.R.I.S. Group: "Als het gaat om ECM-integratie in Nederland beschikt Morningstar over een uitstekende reputatie, met referenties als Shell, ABN Amro, Siemens, KPN, Genzyme, CSM en Campina. Ze hebben ook verticale oplossingen ontwikkeld voor de professionele dienstverlening (vooral advocatenkantoren): document en content managementoplossingen, maar ook CRM, documentvergelijking en professionele dicteerapplicaties. Dankzij deze overname van Morningstar wordt I.R.I.S. niet alleen een belangrijke speler in de Nederlandse ECM-markt, maar vergroten we ook ons aanbod in andere gebieden in Europa die ons team bedient. We zijn erg onder de indruk van de kwaliteit die Morningstar Systems levert en verwelkomen het complete team graag bij I.R.I.S."

Pierre De Muelenaere, President en CEO van I.R.I.S. Group: "Morningstar Systems heeft in 2006 een verkoop van 3 miljoen euro's gerealiseerd en vergroot zijn winstgevendheid elk jaar. Morningstar verwacht 2007 af te sluiten met een tweecijferige groei en een team van 25 mensen. Aan I.R.I.S.' jaarcijfers voor 2007 zal Morningstar uiteraard slechts een marginale bijdrage leveren, aangezien de overname dicht bij de jaarwisseling plaatsvindt. Maar we zijn ervan overtuigd dat Morningstar vanaf dag één een positieve bijdrage zal leveren aan I.R.I.S. winstgevendheid."

Morningstar Systems - Kruisstraat 1 - 6231 LJ Meerssen - Tel: 043 408 6600 - Fax : 043 408 6609 - e-mail: info@morningstarsystems.nl, internet: www.morningstarsystems.nl

Over Morningstar Systems
Morningstar Systems, specialist op het gebied van Context Management en Enterprise Content Management, is gericht op het verbeteren van informatie-intensieve processen binnen en tussen bedrijven. Centraal daarbij staat de samenhang tussen gestructureerde gegevensbronnen (databases, applicaties) en ongestructureerde gegevensbronnen (e-mail, tekstdocumenten, presentaties enzovoort). Morningstar ontwikkelde een aantal implementatiemethoden en technieken die hebben geleid tot een nieuwe expertise aangeduid als 'Context Management'. Ter ondersteuning daarvan levert het bedrijf als gecertificeerd wederverkoper een aantal hoogwaardige toepassingen op het gebied van portalbouw, documentbeheer, klantbeheer, alsmede records-, business process- en kennismanagement. Morningstar Systems is een vooraanstaand leverancier voor de advocatuur en heeft verder klanten in de sectoren petrochemie, farmachemie en financiële dienstverlening. Morningstar Systems is opgericht in 2001 en heeft vestigingen in Meerssen (hoofdkantoor) en Amstelveen. Meer informatie: www.morningstarsystems.nl

Over I.R.I.S.
I.R.I.S. (Image Recognition Integrated Systems), genoteerd aan Euronext Brussel, is leidend in de 'Document to Knowledge' markt en biedt kwalitatief hoogwaardige oplossingen voor:
- het overzetten van papieren documenten naar digitaal
- het herkennen van documentinhoud

- het beheren, delen en archiveren van digitale documenten en informatie
- het implementeren van complexe IT infrastructuren.

I.R.I.S. Group behaalde in 2006 een verkoopomzet van 81 miljoen euro en heeft meer dan 400 mensen in dienst in zijn kantoren in Louvain-la-Neuve en Vilvoorde (België), Orly (Frankrijk), Windhof (Luxemburg) en Delray Beach (Florida, VS).


---

Voor redactionele informatie (Ref.: 1607):
Influx PR - Frieda Zieleman - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Tel.: 055 366 3034, e-mail: frieda@influx-pr.com