Ingezonden persbericht


PRESSRELEASE

Amsterdam, 9 november 2007

NVPI Interactief wordt sponsor van `Games in Concert'

Deze week maakt de NVPI Interactief, de branchevereniging van de Nederlandse game-industrie, bekend zich als sponsor te verbinden aan het muzikale evenement `Games in Concert'. Deze ondersteuning maakt onderdeel uit van de branchecampagne: ` Vitamine G: Gamen is Goed!'. Deze campagne die geïnitieerd is door de NVPI Interactief, is dit jaar van start gegaan met als doelstelling: de positieve effecten van gamen meer bekendheid te geven onder een breed publiek (www.gamenisgoed.nl).

Games voor iedereen
Wouter Rutten, Hoofd Communicatie van de NVPI over de participatie: "Een samenwerking met Games in Concert past uitstekend binnen de campagne Vitamine G: Gamen is Goed! Dit muzikale evenement spreekt een breed publiek aan, niet alleen de fervente gamers. Het unieke aan Games in Concert is juist dat het iedere cultuur- en muziekliefhebber de mogelijkheid biedt om de waarde van games als creatief en muzikaal product zelf te komen ervaren. Het onderstreept dat de game-industrie, naast dat een marktgedreven, ook een heel creatieve sector is, met een volledig eigen stempel."

Over Games in Concert
Tijdens Games in Concert wordt muziek van topgames als Legend Of Zelda, Kingdom Hearts en Super Mario live uitgevoerd door het Metropole Orkest en andere bekende artiesten zoals de Portugese fadozangeres Cristina Branco, de Nederlandse rockband Intwine, rapper Brainpower en saxofonist Benjamin Herman van de New Cool Collective. Games in Concert is het eerste game-concert in Nederland en werd voor de eerste keer op 26 november 2006 uitgevoerd, gevolgd in 2007 door een optreden tijdens Lowlands. Het concert op Lowlands vond plaats voor een publiek van 15.000 toeschouwers en is hiermee het grootste game-concert ooit ter wereld gegeven. Games in Concert 2 staat gepland voor 8 december 2007 in Vredenburg Leidse Rijn in Utrecht en bevat een volledig nieuw programma. Meer informatie: www.gamesinconcert.nl.

Einde persbericht

Voor meer informatie neemt u contact op met Sanne van den Aakster van JuniorSenior. JuniorSenior PressDpt
Tel: (+31) 020 ­ 53 53 453 (algemeen)
E-mail: sanne@jr-sr.com
NVPI | Albertus Perkstraat 36 | 1217 NT Hilversum
T 035 625 4412 | F 035 625 4410 | E info@nvpi.nl | www.gamenisgoed.nl


---- --