+++ Persbericht +++

Security Manager Plus

een netwerk security scanner met geintegreerde patch management

Hoofddorp, 9 november 2007 SCOS Software bv, leverancier van Netwerk Monitor en Security Software komt met Security Manager Plus 5, een netwerk security scanner welke proactief rapporteert over netwerk vulnerabilities en aangeeft hoe deze te verhelpen en te voldoen aan de laatste stand van de beveiliging.

Deze versie biedt een allesomvattende oplossing voor diverse aspecten van een bedrijfsnetwerk zoals kwetsbaarheidsbeoordeling, probleemoplossing, netwerk-inventaris detectie en audit & compliance rapportage. Met geavanceerde mogelijkheden zoals Agent-based Vulnerability Management is Security Management Plus niet alleen geschikt voor bedrijfsnetwerken, maar tevens ideaal voor security consultants en service providers. Hiermee kunnen zij vulnerability management aanbieden via het Internet, gebaseerd op Security Manager Plus HTTPS Agents.

Het beheren van de dagelijks groeiend aantal bedreigingen en vulnerabilities is zeer complex. Met Security Manager Plus kan het proces van Vulnerability Management gecontroleerd uitgevoerd worden. Security Manager Plus is eenvoudig te installeren en configureren. Het detecteert en verhelpt op een efficiente manier vulnerabilities en biedt daarbij uitgebreide ondersteuning bij het beheren van de security van een bedrijfsnetwerk.

Belangrijkste mogelijkheden van Security Manager Plus 5 zijn:

" Vulnerability Scanning met aanbevolen oplossingen

" Open Poorten Detectie

" Patch Management

" Hardware & Software Inventaris Detectie

" Vulnerability Management via het Internet met behulp van agents

" Audit & Compliance rapportage

" Geintegreerde trouble-ticketing

" Frequent bijwerken vulnerability database uit betrouwbare bronnen zoals CVE, SANS, SecurityFocus, Bugtraq etc.

"Het opnemen van geautomatiseerde security maatregelen binnen ondernemingen is de sleutel tot het beveiligen van hun complete IT omgeving tegen kwaadwillige aanvallen. Security Manager Plus met een uitgebreid scala aan beveiliginsmogelijkheden biedt die mogelijkheid, waarmee tevens eenvoudig voldaan kan worden aan IT audits , volgens drs.ing. Matt F. Hamburg RI , Security Adviseur bij SCOS. "Aangezien steeds meer klanten een geintegreerde oplossing zoeken voor alle security behoeften, zien wij Security Manager Plus als een praktische oplossing welke tevens betaalbaar is en eenvoudig te implementeren. De komende maanden zullen er nog meer security mogelijkheden aan SMP worden toegevoegd .

Beschikbaarheid en Prijzen

Via de website van SCOS Software bv (www.scos.nl) kan de laatste versie van Security Manager Plus worden gedownload. Security Manager Plus biedt een 30-dagen evaluatie van de Professional Edition. Een volledige (gratis) versie is beschikbaar voor kleine netwerken in het MKB. Het jaarlijkse abonnement voor de Professional Edition begint bij 745,00 euro (excl. BTW) voor 50 systemen en kan uitgebreid worden tot onbeperkt aantal systemen.

Inlichtingen:

SCOS Software bv

www.scos.nl

Tel. 023 5685615