Groener wagenpark voor GSH


ROTTERDAM, 20071109 -- Steeds meer wordt er aandacht besteed aan het milieu. GSH hecht hier veel waarde aan en neemt dan ook haar maatregelen op dit gebied. Zo is GSH onlangs gestart met het inzetten van een groener wagenpark. Na uitgebreid onderzoek is gebleken dat er enige aanpassingen gedaan konden worden.

Vanaf heden zullen alle wagens worden voorzien van stille banden. Dit minimaliseert het geluidsoverlast tijdens het rijden. Daarbij krijgen dieselwagens een roetfilter ingebouwd, wat de uitstoot van fijn stof aanzienlijk vermindert. GSH heeft tevens besloten alleen auto's te gaan leasen met een energielabel A, B of C, die staan aangemerkt als energiezuinige auto's.

LPG is een schonere brandstof dan diesel en benzine en bovendien ook goedkoper. Reden temeer ook gebruik te gaan maken van deze brandstof. Momenteel loopt er nog een paar onderzoeken. Er wordt bekeken of het mogelijk is een aardgasvulstation te plaatsen bij een van haar vestigingen in De Lier. Hier zullen medewerkers van GSH dan aardgas kunnen gaan tanken. Daarnaast is GSH aan het uitzoeken of de grotere servicewagens van GSH op aardgas kunnen rijden.

"Milieubewust omgaan met bedrijfswagens begint bij de keuze of een auto überhaupt ingezet moet worden," vertelt Ruud Vollenberg, Financial Director van GSH, "Gezien het type werk van GSH is de aanschaf ervan al gauw noodzakelijk."

Naast deze maatregelen draagt GSH inmiddels haar steentje bij aan het milieu met haar dienstverlening. Niet alleen haar core business -technisch beheer en onderhoud aan gebouwgebonden installaties- biedt een helpende hand. Ook heeft GSH een uniek concept, energyplus geheten, waarmee zij haar opdrachtgever energiebesparing garandeert.