Goed nieuws van Novum


AMSTERDAM, 20071107 -- Novum Nieuwsradio biedt haar klanten tijdens de Nationale Goed Nieuwsdag vrijdag 9 november 2007, naast het reguliere nieuws, een werkdag lang `goed nieuws' aan. Deze bulletins worden elk uur tussen 09:00 en 17:00 uur uitgezonden en bestaan louter uit goed nieuws.

Het initiatief om naast het gewone Novum radionieuws extra goed nieuwsbulletins uit te zenden is ontstaan naar aanleiding van het contact met Robbert Zoon, de oprichter van www.zinfo.nl. Een nieuwssite over de dingen die wél goed gaan. Zoon is burgerjournalist en wil met het uitroepen van de Nationale Goed Nieuwsdag een positieve bijdrage leveren aan de samenleving.

"Novum draagt haar steentje bij omdat de dag een beroep doet op het journalistieke talent van het herkennen van nieuws. De dag dwingt ons tot het stellen van de fundamentele vraag: wat is nieuws? Dat is voor alle media een interessante vraag, maar zeker voor een persbureau. Dat staat immers aan de bron van de nieuwsstroom", aldus Mark Intres, chef binnenland Novum Nieuws.

Meer informatie over deze dag en een overzicht van alle deelnemers vindt u op www.goednieuwsdag.nl.

Over Novum:
Persbureau Novum Nieuws is marktleider in de Nederlandse multimediale nieuwsvoorziening. Novum Radio levert dagelijks radiobulletins aan honderden lokale en regionale radiostations in Nederland. De bulletins zijn ook te horen op radiostations op Curaçao en Bonaire, Gran Canaria en aan de Spaanse costa's.