Ingezonden persbericht

Vrijdag 9 november 2007
Lucinda Williams & support in Off_Corso

Live At Nighttown presenteert Lucinda Williams, de koningin van de alt. country en tevens meervoudig Grammy-winnaar, op vrijdag 9 november in Off_Corso te Rotterdam. Deze show maakt deel uit van de concertserie 'Nighttown on Tour' en is de enige show van Lucinda Williams in het Nederlandse clubcircuit.

De doorbraak van Lucinda Williams kwam met het Grammy-winnende prachtalbum 'Car Wheels on a Gravel Road' uit 1998 waarmee de vermaarde countryzangeres uit Los Angeles door fans en critici unaniem de countryhemel in werd geprezen. Car Wheels geldt als een van de beste en vooral meest authentieke cd's van de jaren '90. Rauw, integer, meeslepend, sexy, intens. Recensies spraken van 'het beste op het gebied van rootsrock' en 'diepgravender en doorleefder dan Emmylou Harris'. Bob Dylan, Ryan Adams, Tom Petty en Elvis Costello zijn fans van de altijd heerlijk schordoorleefde Lucinda.

Ze wordt ook wel eens de vrouwelijke Johnny Cash genoemd, maar die vergelijking loopt al gauw mank. Williams is lieflijker, subtieler en melancholischer dan The Man In Black. Ook wordt ze wordt samen met Ryan Adams en Will Oldham (Bonnie 'Prince' Billy) beschouwd als de voorloper van de 'Americana' en de alternative country.

Het achtste studioalbum 'West' laat een nieuwe dimensie horen in het oeuvre van Americana-zangeres. De plaat werd geproduceerd door Hal Wilner, bekend van zijn werk met o.a. Lou Reed en Marianne Faithfull, en is met medewerking van muzikale zwaargewichten als drummer Jim Keltner en jazzgitarist Bill Frisell tot stand gekomen.

"Op West worden de grenzen van de countryrock behoorlijk opgerekt. Strijkers zijn al hoogst ongebruikelijk binnen het genre, maar producer Wilner is ook nog eens in de weer met draaitafels en samples. Onveranderd is de stem van Williams, die nog altijd mannelijk, schor en gruizig klinkt. Met dank aan de firma Jack Daniels. Onveranderd is ook het loodzware karakter van de teksten." (Peter van Brummelen, Parool)

De voorverkoop vindt plaats via de online ticketshop op www.nighttown.nl, via de voorverkoopadressen van Ticket Service Nederland: De grotere postkantoren, VVV's, GWK station filialen en Free Record Shops, online via www.ticketservice.nl en telefonisch via de Ticketlijn; 0900 3001250 (45 cpm). In Rotterdam behoren Plato, VVV Rotterdam Store en het Rotterdams Uitburo (in de Centrale Bibliotheek) tot deze voorverkoopadressen. Ook Velvet Music Rotterdam (Oude Binnenweg 121a) verkoopt tickets.

Locatie: Off_Corso (op loopafstand van Rotterdam CS)
Zaal open 19.00 uur, aanvang programma 20.00 uur
Entree E 33,- excl. servicekosten. Geen lidmaatschap vereist!

www.nighttown.nl | www.lucindawilliams.com

---- --