Gemeente 's-Hertogenbosch

31-10-2007
Genomineerden Prijs Actief Burgerschap en Jongerenprijs 2007 Het Comité Actief Burgerschap, bestaande uit zes prominente Bosschenaren, maakt bekend welke organisaties zij nomineert voor de Prijs Actief Burgerschap 2007. De genomineerden voor de Jongerenprijs 2007 zijn vorige week voor het eerst gepubliceerd. Welke organisatie en jongere uiteindelijk wint wordt op vrijdag 9 november a.s. tijdens een feestelijke bijeenkomst in SCC de Helftheuvel bekendgemaakt. Voor de Jongerenprijs kan nog tot en met vrijdag 2 november 2007 gestemd worden op de drie genomineerden, via de website www.s-hertogenbosch.nl

Genomineerden Prijs Actief Burgerschap

Drie vrijwilligersorganisaties zijn genomineerd, die zich vanuit hun betrokkenheid bij één van de Brede Bossche Scholen bijzonder hebben ingezet voor de stad, te weten: Oudercontactpunt BBS de Kruiskamp, de Lokale Werkgroep Wijktheater Haren, Donk en Reit en 't Sluske. Eén van deze organisaties komt in aanmerking voor een prijs van EUR 2500,- en een kunstwerk van kunstenaar Markus Lindfeld. De andere twee organisaties ontvangen elk EUR 500,-.

Genomineerden Jongerenprijs

De drie genomineerden voor de Jongerenprijs zijn: Michelle van Osch (actief voor kinderdisco in Haren, Donk en Reit), Bilal Kaya (voorzitter Turkse Jongerenvereniging) en Ossama El-Gaoui (actief op sport en sociaal cultureel gebied in de Hambaken). De winnaar komt in aanmerking voor een prijs van EUR 300,- en een bronzen beeldje van kunstenares Netty Werkman. De andere twee jongeren ontvangen elk EUR 100,-.

Het comité is opnieuw onder de indruk van de diversiteit van het vrijwilligerswerk in 's-Hertogenbosch. Zij is blij dat nog steeds veel Bosschenaren laten zien dat zij het vrijwilligerswerk, net als het stadsbestuur, een warm hart toedragen.