Gemeente Epe


Op vrijdag 9 november a.s. bezoekt burgemeester Holtwisch en de gemeenteraad van Gronau de gemeente Epe. De ontvangst is vanaf 10.00 uur in conferentiehotel Villa Heidebad in Epe, waarna om 10.30 uur burgemeester Van Lente het seminar opent. Ook leden van het college van B & W en de gemeenteraad van de gemeente Epe zijn aanwezig.

Het Comité Internationale Betrekkingen organiseert op deze dag een seminar met als thema 'Jeugdcultuur'. In het beleid van de gemeente krijgt de jeugd nadrukkelijke aandacht omdat zij de burgers van morgen zijn. Een goede opvoeding en juiste toerusting zijn van belang om zelfstandige en verantwoordelijke burgers te kunnen worden.

Tijdens een aantal workshops wisselen de aanwezigen met elkaar van gedachten over jongeren. Er is een workshop jeugd & gezondheidszorg, een workshop jeugd & kunst en cultuur en een workshop jeugd & sport. Doel van deze workshops is dat beide besturen van elkaars ervaring en ideeën leren. Naast het bestuur van de stad Gronau en de gemeente Epe zijn ook vertegenwoordigers uit het veld uitgenodigd alsmede beleidsmakers uit beide gemeenten.

Na het seminar heeft het programma een informeel karakter en gaan de gasten naar kasteel De Cannenburch in Vaassen voor een rondleiding. Na het diner vertrekken de Duitse gasten weer naar Gronau.

De gemeente Epe onderhoudt internationale betrekkingen met o.a. Gronau in Duitsland (sinds 1978).