Gemeente Purmerend

Voorlichting voor en over chronisch zieken in Waterlandziekenhuis

07 november 2007

Tijdens landelijke Week van de Chronisch Zieken

Vrijdag 9 november start de Week van de Chronisch Zieken. In het Waterlandziekenhuis kan men tot en met donderdag 15 november informatie krijgen over activiteiten en ondersteuning voor chronisch zieken. MEE Amstel en Zaan en Sport en Recreatie van de gemeente zijn dan met informatie en adviseurs in de hal van het ziekenhuis aanwezig.

De Week van de Chronisch Zieken heeft tot doel bekendheid te geven aan de stand van zaken en ontwikkelingen op het terrein van zorg en het maatschappelijk leven van chronisch zieken. Iedereen die informatie wil over activiteiten en ondersteuning voor chronisch zieken kan vanaf vrijdag 9 tot en met donderdag 15 november terecht bij MEE Amstel en Zaan en Sport en Recreatie in het Waterlandziekenhuis. Behalve zaterdag, zondag en maandag is er naast schriftelijk voorlichtingsmateriaal van 09.30 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 17.00 uur een medewerker aanwezig. De informatie is er voor bezoekers van het ziekenhuis, maar overigens ook toegankelijk voor wie informatie wil over activiteiten en ondersteuning voor chronisch zieken. Het ziekenhuis is gevestigd aan de Waterlandlaan 250 in Purmerend.

MEE Amstel en Zaan is een deskundige organisatie voor alle mensen met een chronische ziekte, handicap of ontwikkelingsachterstand, maar natuurlijk ook voor partner, ouders/verzorgers, familie, buren en kennissen. Bij MEE Amstel en Zaan kan men terecht voor informatie, advies en ondersteuning. Dit over alle zaken van het dagelijkse leven, van arbeid tot vakantie en van financiële regelingen tot onderwijs. Veel informatie is te vinden op www.meeaz.nl. Voor vragen is MEE Amstel en Zaan bereikbaar op telefoon (0299) 412 612 of teksttelefoon (0299) 412 658 of via informatie@meeaz.nl.
De mogelijkheden voor aangepast sporten in Purmerend brengt Sport en Recreatie onder de aandacht. Er zijn verschillende sportieve- en bewegingsactiviteiten voor chronisch zieken. Verschillende brochures - waaronder Aangepast sporten, alle drempels weg! - zijn in de Week van de Chronisch Zieken beschikbaar in het ziekenhuis. Ook is er informatie over het werken aan een gezonde leefstijl zoals Purmerend Actief dat wil bevorderen. Wie vragen heeft over aangepaste sporten kan bellen met het Sportservicecentrum, telefoon (0299) 452 312.