NOC*NSF

Arnhem, 9 november 2007

Negentien sporters toevoegd aan de lijst met Olympisch genomineerden

Nog 273 dagen tot Beijing!

NOC*NSF heeft vanuit de sportbonden diverse voordrachten voor Olympische nominaties ontvangen. Na beoordeling van de voordrachten kunnen er weer negentien sporters aan de lijst worden toegevoegd. Alle onderstaande sporters hebben zich door hun goede prestaties van de afgelopen tijd genomineerd voor het Nederlands Olympisch Team Beijing 2008.

De beachvolleyballsters Rebekka Kadijk/Merel Mooren evenals de beachvolleyballers Reinder Nummerdor/Richard Schuil, Emiel Boersma/Bram Ronnes en Jochem de Gruijter/Gijs Ronnes zijn door de Nederlandse Volleybal Bond voorgedragen voor nominatie. Zij hebben allen op diverse World Tours en/of WK's en EK's de gevraagde prestaties geleverd. Zowel de dames als heren beachvolleyballers moeten in 2008 tijdens een World Tour evenement tenminste eenmaal een plaats bij de beste 12 halen om voor kwalificatie in aanmerking te komen.

De Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) heeft een nominatievoordracht ingediend voor Martijn Scherpen, Rob van den Wildenberg, Willy Kanis, Robert de Wilde en Raymond van der Biezen (allen BMX). Scherpen heeft tijdens het WK een halve finale gehaald en op een supercross een zesde plaats, Van den Wildenberg heeft tijdens het WK ook een halve finale gehaald en een zevende plaats op een supercross, Kanis is op het WK vijfde geworden en heeft tijdens een supercross een halve finale bereikt. De Wilde bereikte tijdens het WK een halve finale en tijdens een supercross behaalde hij een tweede plaats. Van der Biezen behaalde tijdens de supercross van Beijing een 4e en tijdens die van Salt Lake een 5e plaats. Alle rijders moeten nu nog in 2008 vormbehoud tonen door het behalen van een plaats bij de eerste 32 op het WK 2008 in China of op een wereldbekerwedstijd in 2008.

Ook heeft de KNWU een voordracht voor nominatie ingediend voor Karsten Kroon, Thomas Dekker, Robert Gesink en Laurens ten Dam (weg heren) en Stef Clement (tijdrijden). De heren weg hebben allen tijdens Pro Tour wedstrijden voldaan aan de geleverde prestaties. Stef Clement heeft tijdens het WK een 3e plaats behaald op het onderdeel tijdrijden. Kroon, Dekker, Gesink en Ten Dam moeten in 2008 nog vormbehoud tonen door het behalen van een plaats bij de eerste 16 op een Pro Tour wedstrijd of een plaats bij de eerste 16 in het eindklassement van de Tour de France 2008 of Giro d'Italia 2008.
Clement kan vormbehoud tonen door een plaats bij de eerste 16 tijdens een individuele tijdrit in de Tour de France 2008, Giro d'Italia 2008 of een Pro Tour tijdrit in 2008.

Kamiel Maase is door de Atletiekunie voorgedragen omdat hij tijdens de Amsterdam Marathon een tijd van 2.08,21 heeft gelopen. Maase kan volgend jaar in de periode vanaf 1 april tot 1 juli 2008 vormbehoud tonen door het lopen van een halve marathon op een gecertificeerd parcours binnen de limiettijd van 1.03.00.
---


Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem
Telefoon (026) 4834400
Telefax (026) 4821245

---- --