CDA

09 november 2007 - Nieuws -
Van Hijum: Wildgroei re-integratiebedrijven beperken

CDA Tweede Kamerlid Eddy van Hijum heeft deze week in een overleg met de Minister van Sociale Zaken aandacht gevraagd voor de wildgroei aan re-integratiebedrijven in Nederland.

In de afgelopen jaren is het aantal bedrijven dat zich richt op re-integratie van uitkeringsgerechtigden explosief gestegen tot meer dan 1800.

Van Hijum: âJaarlijks wordt ruim EUR 2 miljard besteed aan re-integratie. Dat is ontzettend veel geld. Het UWV lijkt nauwelijks te controleren of dat geld wel goed terecht komt en of mensen inderdaad (blijvend) aan werk geholpen worden. Dat komt ook doordat iedereen zomaar een re-integratiebedrijf kan opzetten, en grotendeels zonder resultaatverplichting gefinancierd wordt.â

De CDAâer heeft de Minister gevraagd om strakkere regulering van de re-integratiemarkt. âWe stellen voor dat het UWV alleen nog contracten afsluit met bedrijven die aantoonbaar goede resultaten boeken. Natuurlijk moet er in iedere regio voor elke doelgroep voldoende te kiezen zijn, maar niemand is gebaat bij 1800 re-integratiebedrijvenâ, zo zei Van Hijum.