Politie Haaglanden

Persberichten 28 november

Haaglanden, 28-11-2007

Bedreigd met vuurwapen
Den Haag Een 39-jarige Hagenaar is dinsdagavond in zijn woning aan het Sterrenoord bedreigd met een vuurwapen. Het slachtoffer heeft al enige tijd ruzie met zijn buren in verband met geluidsoverlast. De 39-jarige belde dinsdag rond middernacht bij zijn buren aan om te vragen of zij wat zachter wilden doen. Vanwege de herrie kon zijn dochter niet slapen. Een meisje dat de deur opende, beloofde beterschap, maar in plaats daarvan deden de buren er nog een schepje bovenop. De 39-jarige begon daarop op de vloer te stampen en hoorde prompt zijn deurbel overgaan. Toen hij de deur opende, zette zijn 25-jarige buurman hem een pistool tegen het hoofd. Vrienden van de 25-jarige wisten de verdachte bij de deur weg te krijgen, waarna de 39-jarige de politie belde. Een arrestatieteam viel kort daarna daarna de woning van de verdachte binnen en hield vier personen aan. Het vuurwapen werd niet aangetroffen. De vier zitten nog vast.

Wateroverlast leidt naar hennepkwekerij
Den Haag Een melding van wateroverlast dinsdagochtend omstreeks elf uur leidde tot de ontdekking van een hennepkwekerij in een woning aan het Steenzicht. De politie ontdekte ruim 500 planten. Zowel deze als de kwekerij zijn vernietigd.

Motorrijder gewond
Den Haag Een 35-jarige man uit Gent (Be) is dinsdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding op de A13 tussen Delft en het Prins Clausplein. De bestuurder van een personenauto wilde in de file een rijbaan opschuiven en zag daarbij de motorrijder die tussen de file doorreed over het hoofd. Het slachtoffer is per ambulance naar het Westeinde Ziekenhuis gebracht, nadat hij eerst ter plaatse door medisch personeel van een traumahelikopter was onderzocht. De motorrijder had letsel aan beide armen en is in het ziekenhuis geopereerd.

Snelheidscontrole
Wassenaar- Tijdens een snelheidscontrole op 27 november tussen 08.00 uur en 12.00 uur op de Backershagenlaan werden 2665 passanten gecontroleerd. 71 automobilisten reden te hard, de hoogst gemeten snelheid was 73 km/u. De overtreders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

Erg nerveus, geen rijbewijs
Nootdorp Een 18-jarige automobilist uit Nootdorp trok de aandacht van politieagenten toen hij op 27 november om 22.20 uur tegen de richting in reed op de Laan van Nootdorp. Ook reed de Nootdorper zonder verlichting en waren de ramen beslagen. De man reageerde nogal nerveus. Terecht, hij bleek geen rijbewijs te hebben en ook geen toestemming van de eigenaar van de auto om daarin te rijden. De Nootdorper ging met een proces verbaal naar huis.

Vermist meisje terecht
Westland De 15-jarige Shamso Aden Mohamed uit s-Gravenzande, die sinds woensdag 14 november vermist werd, is dinsdagavond 27 november rond middernacht aangetroffen in de Seghersstraat. Het meisje verkeerde in goede gezondheid en werd op last van de kinderrechter in sociale bewaring gesteld. De familie van het kind werd direct geïnformeerd dat zij was aangetroffen. De politie zal nog onderzoeken waar het meisje de afgelopen twee weken geweest is. Bureau Jeugdzorg is ingeschakeld.

Wie kent Simone
s-Gravenzande De politie is op zoek naar een vrouw die vorige week woensdag de politie heeft geholpen bij de aanhouding van twee woninginbrekers. De vrouw, van wie alleen bekend is dat ze Simone heet, reed woensdag 21 november om 13.30 uur met haar blauwe personenauto over de Eikenlaan. Een politieagent die op weg was naar een melding van een woninginbraak in de Eikenlaan stapte bij de vrouw in de auto en verzocht haar hulp bij het opsporen van één van de ontsnapte verdachten. De vrouw voldeed aan dit toch wel ongewone verzoek en bracht de agent naar de kruising Eikenlaan met de Populierenstraat waar de agent uitstapte en korte tijd later de tweede verdachte kon aanhouden. Mede dankzij haar hulp kon de politie uiteindelijk beide mannen (20 en 22 jaar uit Den Haag aanhouden. De politie wil deze onbekende vrouw graag bedanken voor haar hulp en vraagt zich af wie Simone kent. Zij reed in een blauwe auto en achterin zat kennelijk haar dochtertje. Tips voor Bureau Westland kunnen doorgebeld worden via 0900-8844.

Veel teveel op
Zoetermeer Een 51-jarige man uit Zoetermeer had op 28 november om
01.45 uur wel erg bloeddoorlopen ogen toen politieagenten de man controleerden op het Abdissenos. De Zoetermeerder bleek te rijden onder invloed, hij blies op het bureau 615 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Hij kon zijn rijbewijs direct inleveren en ging met een proces-verbaal naar huis.