Gemeente Gilze en Rijen

Appartementencomplex Rijen vandaag weer bewoond

Het appartementencomplex aan het Architect Aartsplein in Rijen mag vanaf woensdag 28 november om 12.00 uur weer bewoond worden. Burgemeester drs. R.H. Roep van de gemeente Gilze en Rijen laat na overleg met de regionale brandweer en het Openbaar Ministerie de bewoners van 39 van de 42 appartementen veilig naar huis terugkeren.

Woonstichting Leyakkers, de eigenaar van het pand, heeft alle rookgasafvoeren en cv-installaties in deze 39 appartementen nagelopen en waar nodig gerepareerd. Kiwa Gastechnology controleerde vervolgens de constructie en gaf certificaten af waaruit blijkt dat zowel de combi-ketels als de rookgasafvoerkanalen goed functioneren. De herstelwerkzaamheden en onderzoeken in het complex duurden tot dinsdagavond 27 november.

In het complex aan het Architect Aartsplein in Rijen overleden eind oktober twee mensen als gevolg van koolmonoxidevergiftiging. Het appartement waar de mensen zijn overleden en de twee daarboven gelegen woningen zijn nog niet vrijgegeven door de burgemeester.

In deze appartementen is het strafrechtelijk onderzoek nog niet afgerond. Zodra dit onderzoek gereed is, kan de woonstichting ook in deze woningen met de herstelwerkzaamheden starten. Burgemeester Roep heeft de bewoners van de bewuste appartementen persoonlijk geïnformeerd over de stand van zaken.