Persberichten Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht, 28-11-2007

Insluiping in bedrijf

UTRECHT- In een bedrijf aan de Keulsekade heeft dinsdagmiddag 27 november een insluiping plaatsgevonden.

Omstreeks 13.05 uur kreeg de politie een melding van een diefstal uit een bedrijf. De ter plaatse gekomen politie heeft de omgeving afgezocht maar niemand meer aangetroffen. Het signalement van de verdacht luidt: Man, met een lichtgetinte huidskleur, ongeveer 18 jaar oud, slungelig postuur en een petje op.

Heeft u iets gezien? Neem dan contact op met de politie van district Utrecht centrum via 0900-8844 of bel meld misdaad anoniem via 0800-7000.

Snorfietser geslipt

UTRECHT- Een 50-jarige vrouw uit Utrecht is op dinsdag op de Croeselaan onderuitgegaan met haar snorfiets.

Omstreeks 15.10 uur kreeg de politie een melding van een ongeluk op de Croeselaan. De vrouw was geslipt over modder en klei, afkomstig van bouwwerkzaamheden. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis met lichte schaafwonden en pijn in haar kaak en arm.

Winkeldievegge aangehouden

UTRECHT- Een 70-jarige vrouw uit Utrecht is dinsdagmiddag 27 november aangehouden voor winkeldiefstal.

Omstreeks 15.50 uur kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal uit een winkel aan de Roelantdreef. Een 70-jarige vrouw had voor ruim 80 goederen meegenomen zonder af te rekenen. De vrouw werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ze kreeg een bekeuring van 220.

Inrijden op politieagent

UTRECHT- Een 40-jarige Utrechter is dinsdagmiddag 27 november ingereden op een politieagent.

Omstreeks 15.55 uur zagen surveillerende agenten in de Scharleistraat een auto op de stoep staan. Toen zij een bekeuring aan het uitschrijven waren, kwam de eigenaar van de auto aanlopen. Deze wilde zich niet legitimeren en stapte in zijn auto. Een agent ging voor de auto staan, maar de man trok op, waarbij de agent aan de kant moest stappen om niet geraakt te worden. Even later is de man in zijn woning aangehouden. Omdat hij geen medewerking verleende, werd de man met gepast geweld geboeid en meegenomen naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld.

Verkeersongeval

UTRECHT- Een 17-jarig meisje uit Nieuwegein raakte op woensdagmiddag 27 november gewond bij een aanrijding.

Omstreeks 16.55 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval op de Winthontlaan.Het 17-jarige meisje reed op de Winthontlaan richting Nieuwegein. Een 61-jarige man uit Heemstede kwam van een uitrit en wilde linksaf slaan, de Winthontlaan op. Op dat moment ontstond een aanrijding. Het meisje is naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat ze een gekneusd been en een gekneusde rug had. Ze mocht het ziekenhuis s avonds verlaten.

Woninginbraak

UTRECHT- Aan de Orinocodreef heeft dinsdagmiddag 27 november een woninginbraak plaatsgevonden. Omstreeks 17.15 uur kreeg de politie een melding van een woninginbraak. Een bewoner had bij thuiskomst een man in de woning aangetroffen, die daarop snel de woning verliet. De inwoner rende nog achter de inbreker aan, maar verloor hem uit het oog. De inbreker had een mobiele telefoon meegenomen.

Signalement van de verdachte: Man, 1,65m lang, ongeveer 45 jaar met geelachtige huidskleur, tenger postuur en aan de voorzijde naar vorenstaande tanden. De man droeg een beigekleurige jas tot op de heup.

Heeft u iets gezien? Neem dan contact op met de politie van district Utrecht noord via 0900-8844 of bel meld misdaad anoniem via 0800-7000.

Woningsnelkraak

UTRECHT- In een woning aan de Krugerstraat vond op dinsdagmiddag 27 november een woningsnelkraak plaats.

Omstreeks 17.30 uur kreeg de politie een melding dat in de Krugerstraat een raam vernield was en een laptop weggenomen. De twee verdachten zouden zijn weggereden op een scooter richting de Graadt van Roggenweg. De politie heeft de omgeving afgezocht maar niemand meer aangetroffen.

Signalement verdachten: Twee mannen met een lichtgetinte huidskleur die beiden een donker petje droegen. Ze reden op een kleine, donkerkleurige scooter.

Heeft u iets gezien? Neem dan contact op met de politie van district Utrecht centrum via 0900-8844 of bel meld misdaad anoniem via 0800-7000.

Snelheidscontrole

UTRECHT- De politie heeft dinsdag 27 november van 14.15 tot 17.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Universiteitsweg.

In totaal controleerde de politie 1829 voertuigen, waarvan 252 personen te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/uur, terwijl de maximaal toegestane snelheid 50km/ u is. De snelheidsovertreders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

Schennispleger aangehouden

UTRECHT- Een 40-jarige Utrechter is op dinsdagavond 27 november aangehouden voor het plegen van openbare schennis.

Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie een melding dat een man zichzelf voor het raam van zijn woning aan het bevredigen was. Toen de politie arriveerde was de man nog in zijn woning aanwezig. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Veel te diep in het glaasje gekeken

UTRECHT- een 27-jarige Utrechter is in de nacht van dinsdag 27 november op woensdag 28 november aangehouden omdat hij te veel gedronken had.

Omstreeks 01.30 uur kreeg de politie een melding dat zich een man op het Domplein bevond die bezig was met een kroegentocht, terwijl hij zich in zijn auto verplaatste. Toen agenten arriveerden, zagen zij inderdaad een man in zijn auto stappen. Ze hielden hem staande en lieten hem blazen. Hij bleek te veel gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het bureau blies de man 1085 ug/l, bijna vijf keer de toegestane waarde. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bedreiging

UTRECHT- Een 28-jarige Utrechter is in de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 november aangehouden omdat hij een 73-jarige man had bedreigd.

Omstreeks 01.30 uur kreeg de politie een melding dat een 28-jarige man in Lauwerecht op de deur had staan bonzen bij een 73-jarige man. Hij sloeg bovendien bedreigende taal uit. De man was ondertussen al binnengelaten door de bewoner. De ter plaatse gekomen politie hield de opstandige verdachte aan en nam hem mee naar het politiebureau.

Laatst gewijzigd 28-11-2007 10:31 | © Politie Utrecht