Gemeente Overbetuwe


KernPunt Herveld-Andelst geopend

Begeleid door de feestelijke muziek van `De Borrelnootjes' heeft wethouder Frank van Rooijen op 17 november in De Hoge Hof in Herveld het eerste KernPunt geopend.

KernPunten zijn ontmoetingsplekken, waar jong en oud kan binnenlopen om een kopje koffie te drinken, een krantje te lezen of gezellig met andere mensen samen te eten. Overdag zijn vrijwilligers aanwezig en gastvrouwen en een gastheer die informatie kunnen geven over onderwerpen op het terrein van welzijn en zorg. Ook worden in het KernPunt verschillende activiteiten georganiseerd en is er een Internetcafé.
Mevrouw Hagen van de Hoge Hof vertelde bij de opening dat de centrale ruimte binnen een jaar verbouwd wordt tot een Grand Café. Daardoor wordt het nog gezelliger om er binnen te lopen. Op de website van het KernPunt (www.kerngezond-overbetuwe.nl) staat alles over openingstijden, activiteiten, kosten en andere belangrijke informatie.

Het is de bedoeling dat er na Herveld ook KernPunten komen in andere kernen. Vier organisaties werken daar samen aan: Stichting Samen Zorgen, Stichting Attent wonen welzijn en zorg lokatie Tertzio, Stichting De Driestroom en Stichting Thuiszorg Midden Gelderland. De gemeente Overbetuwe vindt zulke ontmoetingsplekken heel belangrijk en heeft daarom geld beschikbaar gesteld voor het inhuren van een coördinator bij STUW: mevrouw Foka Bruggema. Wilt u meer informatie over het KernPunt, dan kunt u haar bereiken via e-mailadres info@kerngezond-overbetuwe.nl.

Wethouder Van Rooijen opent het KernPunt Herveld-Andelst. Wethouder Van Rooijen opent het KernPunt Herveld-Andelst.