Politie Twente

Persberichten Politie Twente woensdag 28 november 2007

Niet voldoen aan vordering leidt tot aanhouding

Hengelo

Een 55-jarige man uit Hengelo werd dinsdag 27 november aangehouden, omdat hij op de Huneborg in Hengelo meerdere keren niet voldeed aan een vordering van politieagenten.

Surveillerende agenten zagen op dinsdag 27 november omstreeks 13.40 uur op de Van Heeckerenstraat in Hengelo een automobiliste niet-handsfree bellen. De vrouw, een 48-jarige Hengelose werd hierom op het Hunenborg aan de kant gezet en kreeg een bekeuring voor haar overtreding.

Toen de agenten met 48-jarige bestuurster in gesprek waren, kwam haar partner, een 55-jarige Hengeloër, met een andere auto aan rijden. De man ging met de agenten in discussie over de bekeuring van de vrouw. De man gedroeg zich tijdens de discussie erg vervelend. De agenten vorderden daarom dat de man bij zijn eigen auto moest gaan staan, zodat zij de bekeuring van de vrouw verder konden afhandelen. De man voldeed niet aan de vordering, ook niet toen de agenten deze meerdere keren herhaalden.

De agenten hielden de man, een 55-jarige Hengeloër, aan voor het niet voldoen aan een vordering en ambtsbelemmering. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt. De 48-jarige vrouw kreeg een bekeuring voor niet-handsfree telefoneren achter het stuur. (07-153631)

Politie treft bij toeval hennepkwekerij aan

Almelo

Een 44-jarige vrouw en een 14-jarige jongen uit Almelo werden dinsdag 27 november aangehouden, omdat in een woning aan de Rietstraat in Almelo een hennepkwekerij werd aangetroffen.

Op dinsdag 27 november kwam de politie omstreeks 18.50 uur bij een woning aan de Rietstraat in Almelo, omdat een 14-jarige bewoner van de woning in het bezit zou zijn van vuurwerk. Terwijl de agenten bezig waren met het controleren van de woning op het vermeende vuurwerkbezit, stuitten zij bij toeval op een hennepkwekerij.

De in werking zijnde kwekerij telde 325 planten. Alle planten en aanwezige apparatuur om de kweek mogelijk te maken werd op last van de Officier van Justitie in beslag genomen.

De bewoners van de woning, een 44-jarige Almelose en haar 14-jarige zoon werden door de politie aangehouden. De 14-jarige werd na verhoor weer heengezonden. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. De 44-jarige vrouw werd voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-153800)

Beschonken wildplasser stapt in auto en raakt rijbewijs kwijt

Hengelo

Een 34-jarige man uit Hengelo werd in de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 november aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde op de Schumannstraat in Hengelo.

Surveillerende agenten zagen in de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 november omstreeks 1.30 uur een man staan wildplassen op de J. Obrechtstraat in Hengelo. Toen zij de man wilden bekeuren gedroeg hij zich erg vervelend. Daar de man gedronken had, werd tevens een proces-verbaal opgemaakt wegens openbare dronkenschap.

Toen de agenten hun surveillance voortzetten, zagen zij de man omstreeks 1.40 uur rijden in een auto. De man werd hierop aan de kant gezet om een alcoholcontrole uit te voeren. Een ademanalyse wees een alcoholpromillage van 1,38 uit.

Het rijbewijs van de man, een 34-jarige Hengeloër, werd ingevorderd. Tegen de man worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (07-153905)

Bejaarde man gewond bij aanrijding

Agelo

Een 85-jarige man uit Denekamp raakte dinsdag 27 november gewond, toen hij als bijrijder in een auto, op de kruising van de Rossummerstraat en de Wolfbergweg in Agelo in aanrijding kwam met een andere auto.

Op dinsdag 27 november werd omstreeks 17.10 uur een aanrijding gemeld op de kruising van de Rossummerstraat en de Wolfbergweg in Agelo. Een 80-jarige automobiliste uit Denekamp wilde met haar auto vanaf de Wolfsbergweg de Rossummerstraat op rijden. Zij verleende hierbij geen voorrang aan de voor haar van links komende auto, die bestuurd werd door een 39-jarige Enschedeër. Een aanrijding was het gevolg.

Bij de 80-jarige Denekampse zat een 85-jarige plaatsgenoot in de auto. De man raakte bij het ongeval gewond en werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (07-153766)

Man misdraagt zich en wordt aangehouden

Enschede

Een 21-jarige man uit Enschede werd dinsdag 27 november aangehouden, omdat hij zich misdroeg ten opzichte van agenten op het Stationsplein in Enschede.

Surveillerende agenten zagen op dinsdag 27 november omstreeks 21.45 uur een viertal mannen aan komen lopen, terwijl zij met hun dienstauto stonden te wachten voor een rood verkeerslicht op de kruising van de Parkweg en de De Ruyterlaan. Een van de mannen stak, het rode licht negerend, de weg over, voor de auto van de agenten langs. Hierbij gedroeg hij zich provocerend door te juichen en te zwaaien naar de agenten. De overige drie wachtten op groen en voegden zich toen bij de man.

De agenten reden achter het viertal aan en zagen op het Stationsplein dat de man die even daarvoor voor hen langs was gelopen zijn middelvinger opstak. Hierop werd de man, een 21-jarige Enschedeër, aangehouden wegens belediging.

Na zijn aanhouding verzette de 21-jarige Enschedeër zich hevig. Daarom werd hij op het politiebureau ingesloten. In de loop van woensdagochtend werd de man weer in vrijheid gesteld. Hij kreeg een proces-verbaal voor het negeren van het rode verkeerslicht en voor het beledigen van de agenten. (07-153876)

Jonge fietsster gewond bij aanrijding met auto

Hengelo

Een 11-jarige meisje uit Hengelo raakte dinsdag 27 november gewond, toen zij in haar woonplaats op de kruising van de Louis Bouwmeesterstraat met de Noordelijke Esweg met haar fiets werd aangereden door een 35-jarige automobilist uit Hengelo.

Op dinsdag 27 november werd omstreeks 08.30 uur een aanrijding gemeld op de kruising van de Louis Bouwmeesterstraat en de Noordelijke Esweg in Hengelo. Een 35-jarige automobilist uit Hengelo reed over de Louis Bouwmeesterstraat. Op de kruising met de Noordelijke Esweg verleende de man geen voorrang aan een 11-jarige meisje uit Hengelo, dat links van hem over de Noordelijke Esweg aan kwam fietsen. Een aanrijding was het gevolg.

Bij de aanrijding raakte het meisje gewond. Zij werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (07-153451)

Fietsers op voetpad bekeurd

Enschede

Op dinsdag 27 november werd op de kruising van de Boekeloseweg en de Breemarsweg in Enschede een verkeerscontrole uitgevoerd. Hierbij werden acht fietsers bekeurd.

Op de kruising van de Boekeloseweg en de Breemarsweg heeft de politie in Enschede op dinsdag 27 november van 7.45 uur tot 8.45 uur het verkeer gecontroleerd. Aanleiding voor de controle waren klachten van buurtbewoners over fietsers die over het trottoir fietsen op de genoemde kruising. Dit levert voor voetgangers, die gebruik maken van het trottoir, een onveilige situatie op.

In totaal werden acht fietsers bekeurd voor het rijden over het trottoir. Zij kregen allen een boete, met een hoogte van E30,-. (07-153475)

Verkeerscontroles in Noordwest Twente

Vriezenveen

De politie in Vriezenveen heeft op dinsdag 27 november verkeerscontroles uitgevoerd op de Nieuwe Daarlerveenseweg en de Bouwmeesterstraat.

Op dinsdag 27 november voerde de politie in Vriezenveen een verkeerscontrole uit op de Nieuwe Daarlerveenseweg. De controle vond plaats tussen 9.30 uur en 10.45 uur. In totaal werden hier zeven automobilisten bekeurd, vier keer voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en drie keer voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid.

Tussen 11.30 uur en 12.30 uur werd de verkeerscontrole voortgezet, zowel op de Nieuwe Daarlerveenseweg als op de Bouwmeesterstraat. Hierbij gingen opnieuw acht bestuurders in de fout, wat resulteerde in vijf bekeuringen voor het niet dragen van de gordel en drie bekeuringen voor niet-handsfree telefoneren tijdens het rijden. (07-153520 / 07-153577)

Nijverdal

Ook op de Wierdensestraat in Nijverdal werd door de politie een verkeerscontrole uitgevoerd op dinsdag 27 november.

Op dinsdag 27 november werd tussen 9.00 uur en 12.00 uur een verkeerscontrole uitgevoerd op de Wierdensestraat in Nijverdal. In totaal werden hier 14 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Ook werd tijdens de controle geconstateerd dat een bestuurder nog een boete open had staan. Het verschuldigde bedrag, 150 euro, werd door de bestuurder voldaan. (07-153608)

Daarlerveen

In Daarlerveen werd tijdens een verkeerscontrole een 17-jarige jongen uit Westerhaar-Vriezenveensewijk staande gehouden, omdat zijn scooter opgevoerd was. Het kentekenbewijs van de scooter werd ingenomen.

Op dinsdag 27 november werd op de Brugstraat in Daarlerveen omstreeks 15.30 uur een scooterrijder staande gehouden. Het vermoeden was dat de scooter opgevoerd zou zijn, dus werd de constructiesnelheid van het voertuig gemeten door middel van een zogenaamde rollerbanktest. Omdat de scooter veel sneller liep dan de toegestane snelheid werd het kenteken van de scooter ingevorderd. (07-153765)

Enschedese verkeerscontrole levert 26 bekeuringen op

Enschede

De politie in Enschede hield op dinsdag 27 november een verkeerscontrole op de Deurningerstraat en Hengelosestraat. Bij de controle werden 26 fietsers bekeurd.

Op dinsdag 27 november voerde de politie in Enschede een verlichtingscontrole uit op de Deurningerstraat en de Hengelosestraat in Enschede. De controle leverde 26 bekeuringen op. 25 fietsers werden bekeurd voor rijden zonder verlichting. Eén fietser reed door rood licht en werd daarvoor bekeurd. (07-153827)

Snelheidsduivel raakt rijbewijs kwijt

Fleringen

Een 32-jarige man uit Almelo moest dinsdag 27 november zijn rijbewijs inleveren, omdat hij met veel te hoge snelheid reed over de Ootmarsumseweg in Fleringen.

Op dinsdag 27 november zagen agenten een auto met hoge snelheid rijden over de Ootmarsumseweg in Fleringen. Metingen wezen uit dat de man met snelheden van ruim 150 km/uur reed, terwijl op die weg slechts 80 km/uur toegestaan is.

Het rijbewijs van de man, een 32-jarige Almeloër, werd in verband met de snelheidsovertreding ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-153736)

tel.: 053 - 455 5588


---- --