Gemeente Hengelo

TwenteBad investeert in verkeersveiligheid

Niet alleen in het TwenteBad, ook erbuiten worden diverse inspanningen geleverd ten gunste van de bezoekers. De werkzaamheden die onlangs zijn gestart, zijn vooral gericht op veiligheid en gebruiksgemak. Het verhogen van de verkeersveiligheid voor met name de vele kwetsbare bezoekersgroepen, zoals zwemleskinderen en mensen met een beperking, is een belangrijk doel.

Een nieuwe drempel met zebra moet zorgen voor een veilige oversteek van de fietsenstalling naar de entree van het bad. Ook moet deze drempel in combinatie met nieuwe 30 km zone-aanduidingen de vaak veel te hoge snelheid van auto's direct voor het bad verminderen.

Daarnaast krijgt de fietsenstalling een opknapbeurt en komt er een goed overzichtelijk punt voor het bad waar kinderen kunnen wachten op hun vervoer.

Stalling voor scootmobielen

Op het voorplein komt een overdekte stalling voor scootmobielen, de vier gehandicapten-parkeerplaatsen langs de weg worden vergroot waardoor er één vervalt en de twee parkeerplaatsen op eigen terrein vervallen in verband met de veiligheid. Hiervoor worden vier nieuwe gehandicaptenparkeerplaatsen gerealiseerd op de grote parkeerplaats. De entree naar het bad zelf wordt overzichtelijker en ruimer.

Alle werkzaamheden voor het bad worden gecoördineerd, uitgevoerd en gefinancierd door het stadsdeel Midden. De aanpassingen op het voorplein komen uit het eigen budget van het bad. De Gehandicaptenraad Hengelo is geconsulteerd om de integrale toegankelijkheid te waarborgen.

kijk voor meer informatie over het TwenteBad op www.twentebad.nl